Sjöstrand i særklasse - BSH stopper topholdet

17. oktober 2020, 17.52

Johan Sjöstrand spillede sin hidtil bedste kamp for BSH. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Aalborg Håndbold er ikke længere ubesejret i ligaen.

Med sæsonens bedste indsats vandt BSH 28-26 hjemme over topholdet efter 14-15 ved pausen.

En sejr med fundament i en stærk og koncentreret indsats defendivt med keeper Johan Sjöstrand i særklasse.

Han tog straffekast. Han tog fra stregen. Til sidst også langskud men især redningen ved 26-24 hvor han vendte i luften, efter bolden havde ramt i paraderne og viftede den forbi var ren verdensklasse.

Og da Jesper Nøddesbo - fræk som en slagterhund - kort efter skruede bolden i nettet på straffekast, var det tydeligt, at det var BSHs dag.

Allerede i første halvleg spillede Johan Sjöstrand sit bedste hidtil i BSH-trøjen,men det var ikke nok til at forhindre Aalborg Håndbold i at gå til pausen med en føring på 14-15, efter Jakob Lassen og Aksel Horgen diskuterede hvem, der skulle tage bolden, også scorede Aalborg til 14-15.

Et fair resultat efter de første 30 minutter, hvor BSH-forsvaret var bedre end længe, og hvor det var afgørende, at William Bogojevic var tilbage efter sin skadesperiode.

Han tilførte speed, dynamik og skudstyrke i angrebethvor han gennem samtlige 30 minutter i første halvleg holdt et højt og stabilt niveau.

Det samme kan ikke siges om Sebastian Skube, der indledte med kiksere på stribe for at rejse sig imponerende i den sidste tredjedel af halvlegen med flere scoringer.

Men generelt havde gæsterne - trods en god BSH-defensiv - lettere ved at komme til scoringer fra især stregen, mens BSHerne ikke fik gang i stregspillet.

Heller ikke fløjspillet fungerede før pausen.

Mads Kjeldgaard misbrugte flere forsøg fra fløjen og ved gennembrud, men da unge Sebastian Skøtt blev sendt på banen, blev der skudt med skarpt fra venstre fløj og ved kontraangreb.

I den anden side af banen kom Aksel Horgen ikke på noget tidspunkt i spil.

I anden halvleg steppede hjemmeholdet yderligere op.

Skube scorede gang efter gang, Nikolaj Øris trådte for alvor i karakter, Mads Kjeldgaard fulgte trop, og det blev også ham, der lukkede og slukkede BSH-scoringen.

Imponerende af så ung en spiller at komme så stærkt igen efter en miserabel første halvleg på en fremragende lørdag eftermiddag i Jysk Park, hvor BSH endelig viste seriøs klasse.

Fortsætter det, ligger der mange point og venter - og så fik BSHerne det bedste udgangspunkt, inden de to hold mødes i kvartfinalen i pokalturneringen i november i Aalborg.