Tilbud fra kommunen: Lån en gratis elcykel eller lej en elbil

Fra på mandag kan kommunens borgere gratis låne en el-cykel

27. februar 2020, 12.28

Fra mandag 2. marts kan Favrskovs borgere gratis låne en elcykel af kommunen.

FAVRSKOV Favrskovs indbyggere får nu mulighed for at teste grønne transportmuligheder i hverdagen.

Fra på mandag 2. marts triller de første borgere af sted på låne-elcykler, og fra 16. marts bliver det muligt at leje en el-delebil i Hadsten, Hinnerup og Hammel.

Udlån af elcykler og el-delebiler er begge dele af et projekt, der skal gøre trafikken i Favrskov grønnere.

Projektet er resultatet af arbejdet i byrådets midlertidige for kollektiv trafik og miljørigtig transport, der sidste år præsenterede flere initiativer til grønnere transport.

Søren Gade (S) er formand for det midlertidige udvalg og håber, at borgerne får lyst til at prøve både elcykler, el-ladcykler og el-delebiler.

- Med en elcykel får man testet, om man kan bruge cyklen til længere distancer, større indkøb - eller blot komme lettere op af Favrskovs bakker. Og måske kan flere borgere på sigt erstatte bil nummer to med enten elcykel eller el-delebil, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

Kurt Andreassen (V), der er næstformand for udvalget, glæder sig over, at flere borgere allerede har vist interesse for de grønne transportformer.

- Siden vi i efteråret meldte ud, at udlån af elcykler var på vej, har forvaltningen modtaget flere henvendelser fra interesserede borgere, siger Kurt Andreassen, der også regner med interesse for el-delebilerne.