Silkeborg Kommune: Vi har ikke kendt til vanrøgt af hestene

Silkeborg Kommunes natur- og miljøchef afviser, at Silkeborg Kommune har været involveret i en aftale med den dyreejer, der har været skyld i hestes vanrøgt på en naturplantage

3. maj 2019, 11.27

De vanrøgtede heste er blevet fjernet fra plantagen ved Faurholtvej nord for Vrads. Nu skal politiet til at efterforske, om dyreejeren skal sigtes for dyremishandling. Der er ifølge politiet tvivl om ejerforholdet af dyrene. Privatfoto

VRADS Politiet foretog torsdags afhøring i Silkeborg Kommunes natur- og miljøafdeling i forbindelse med sagen om vanrøgt af heste på et naturareal ved Faurholtvej nord for Vrads.

Her har flere heste gået sultende rundt på det private naturareal uden at dyreejeren har sørget for foder til hestene. Det formodes at flere heste er døde på arealet, mens de tilbageværende er fjernet og overdraget til en ny ejer, som skal forsøge at redde de udsultede heste.

Ifølge ejeren af naturarealet, Poul Arne Madsen, er naturplejeprojektet med hestene en del af et samarbejde med Silkeborg Kommune.

- Det er rigtigt, at vi torsdag blev afhørt af politiet om de vanrøgtede heste. Men vi har ikke noget med aftalen med dyreejeren at gøre. Det er lodsejeren, der står for aftalen. Jeg kan ikke svare på, hvorfor Poul Arne Madsen mener, at vi har noget med aftalen at gøre, siger natur- og miljøchefen i Silkeborg Kommune, Morten H. Jespersen.

Men hvorfor er I blevet afhørt af politiet?

- Jeg ved ikke rigtigt, hvor meget jeg må sige om afhøringen. Men vi har været ude i området og sætte hegn op. Det er fordi, at der nu i stedet for hestene skal gå kvæg på stedet. Og i det tilfælde er det os, der har kontakt til ejeren af kvæget og laver en aftale med vedkommende, siger Morten H. Jespersen, der ikke har undersøgt, hvornår Silkeborg Kommune satte hegnet op.

Læs også
Politiet går ind i sag om vanrøgt af heste på naturareal
+Abonnement

Kommunen reagerer...