Midtjyske Meninger: De indgik en aftale med en bred smag

Udgivet:28. september 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Ole Krabbe Them

Når jeg går rundt på mine bare tæer i haven, nyder jeg roser såvel som tidsler. Og selvom det klæ’r mig godt med meget stramme bukser, så går jeg lige så tit i kjole. Det bli’r en god dag. Jeg har en bred smag. (Det Brune Punktum – fra sangen »Jeg vil i seng med de fleste«).

Teksten rammer meget godt plet i forhold til at beskrive det indgåede budgetforlig i Silkeborg. En budgetaftale, der har tilslutning fra alle partier i byrådet og som er egnet til »at komme i seng med de fleste«.

Men som samtidig er ansvarlig og som er holdt indenfor rammerne af det muliges kunst, selvom der er mange ønsker, der nu står i kø for først at blive realiseret på et senere tidspunkt. Alle har i hvert fald sagt ja.

Læs også
<span>Budget 2023:</span> Bred aftale skal give velfærdsløft <span>Budget 2023:</span> Bred aftale skal give velfærdsløft
Læs også:
Budget 2023: Bred aftale skal give velfærdsløft

En tiltrængt prioritering af blandt andet børn, familier og ældre. Andre områder bliver på baggrund af nødvendighedens lov, prioriteret lavere og må vente på bedre tider.

Og ingen roser uden torne. Selvfølgelig bekymrende, at eksempelvis gebyret for at få ekspederet en byggesag stiger til det dobbelte.

Og et fokuspunkt bliver det at se, om man lykkes med også fremadrettet at have kollektive transportmuligheder til kommunens mindre samfund på landet.

Og der er også kommet positive ting ud af det smalle budget.

Viljen til at undersøge om der nu kan opføres et friplejehjem. Det er super positivt. Jeg har aldrig helt forstået modstanden mod friplejehjem.

Det kan vel kun være en fordel, om private investorer vil opføre og bekoste opførelsen og satse driften på dem.

Så er det offentlige fri og der er et ekstra tilbud til ældre borgere. Inden man har set sig om, sidder man der og tygger havregrød.

Et friplejehjem er ikke dyrere for hverken brugerne eller samfundet i forhold til et almindeligt plejehjem, men tilbyder omvendt en række ekstra ydelser som tilkøbsmulighed.

Måske til noget ekstra rengøring, til wellness, til ledsagelse ud af huset.

Måske kan man på friplejehjemmet få lov at have sin hund eller sit kæledyr med i sit otium. Og købe noget hjælp til pasning af dyret

Eller købe mad til en familiesammenkomst.

Kun fantasien sætter grænser.

Det gør ikke noget, at der er plads til forskellighed og forskellige muligheder at vælge imellem.

Det gør kun kommunen bedre, at det ikke er »One size fits all«, der skal være normen.

Læs også
Om at spare de forkerte steder Om at spare de forkerte steder
Læs også:
Om at spare de forkerte steder

Indlæser debat