Rivalerne spolerede SIF’s bronzefest

Silkeborg IF blev hyldet på Jysk Park, selvom de nykårede bronzevindere tabte sæsonens sidste hjemmekamp

Udgivet:16. maj 2022, 20.53

Læsetid:3 minutter

SIF’erne fik en tung start på lokalopgøret, da Edward Chilufya åbnede scoringen i det syvende minut. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

1 år siden

FODBOLD Der var medaljefest på menuen i Silkeborg mandag aften, hvor SIF’s nykårede bronzevindere mødte FC Midtjylland i sæsonens sidste hjemmekamp. Hovedparten af tilskuerne fik dog langtfra den aften, de havde drømt om, for hjemmeholdet tabte med 1-4 til rivalerne fra Herning.

På grund af et strømsvigt var det ikke muligt for Silkeborg IF at oplyse tilskuertallet, men selve opbakningen fejlede ikke spor. Ved kampstart blev SIF-spillerne mødt af en imponerende kulisse på »Den Røde Tribune«. Et kæmpe banner med teksten »En ægte fodboldklub gennem generationer« blev rullet ud, mens rød røg steg til vejrs, og et hav af rød-hvide flag blev viftet fra side til side.

Værterne takkede for hyldesten med knivskarpt kontraspil i kampens første minut, hvor Stefán Teitur Thórdarson kom frem til en pæn mulighed, men fra en spids vinkel sendte islændingen bolden på tværs af feltet og ud til et indkast i den modsatte side.

I stedet blev der lagt en dæmper på bronzefesten i det syvende minut, hvor en personlig fejl kostede dyrt. Joel Felix missede en tæmning foran eget felt, og en årvågen Edward Chilufya stjal straks bolden, som han sendte videre til Anders Dreyer. FCM-profilen sendte bolden tilbage i fødderne på Edward Chilufya med en perfekt pasning, og den lynhurtigt FCM-spiller klaskede kuglen i nettet bag en sagesløs Nicolai Larsen.

SIF’erne lod sig dog ikke ryste og kom med et fint modsvar på scoringen. Som første halvleg skred frem, satte værterne sig mere på begivenhederne med det sikre pasningsspil som drivkraften. Det kastede en enkelt stor chance af sig efter en lille halv time, hvor Nicolai Vallys var først på en løs bold efter et hjørnespark. Fra straffesparkspletten hamrede han læderet mod mål, men Henrik Dalsgaard fik akkurat blokeret skudforsøget.

SIF fik den værst tænkelige start på anden halvleg, da Mads Døhr Thychosen snød værternes offsidefælde, og alene med Nicolai Larsen fordoblede han FC Midtjyllands føring. Scoringen blev i første omgang annulleret for offside, men efter et VAR-tjek blev 0-1 til 0-2.

SIF-festen udviklede sig til en fuser i det 53. minut, hvor Mads Døhr Thychosen dukkede op på bagstolpen og dirigerede en kikset FCM-afslutning fra Edward Chilufya i nettet til 0-3.

Efter en god times spil forsøgte cheftræner Kent Nielsen at skabe fornyet spænding med en tredobbelt udskiftning. Anders Klynge, Pelle Mattsson og Søren Tengstedt kom således på banen i stedet for Robert Gojani, Mark Brink og Sebastian Jørgensen.

20 minutter før tid blev Andreas Oggesen også sendt i aktion i stedet for Stefán Teitur Thórdarson, og i det 81. minut blev Rasmus Carstensen afløst af Oliver Sonne. Sidstnævnte var hurtigt med i godt angreb, hvor Søren Tengstedt kom frem til en helt fri afslutning i feltet, men den duel vandt FCM-keeper David Ousted.

Fem minutter før tid blev ondt værre for værterne, da indskiftede Juninho steg til vejrs og pandede bolden i nettet til 0-4. Ikke desto mindre blev silkeborgenserne hyldet af fansene frem mod slutfløjtet, og i overtiden lykkedes det for Anders Klynge at pynte på resultatet, da han reducerede til 1-4 efter flot forarbejde af Søren Tengstedt.

Sæsonens sidste kamp spilles søndag eftermiddag på Brøndby Stadion, hvor bronzemedaljerne uddeles.