Alles ist vorbei

Udgivet:03. december 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Henrik Køhler. Himmelbjergvej 91 Laven st.

2 måneder siden

FODBOLD »Næst efter egen lykke, er andres uheld ikke at foragte«, siger et ordsprog. Er der mon nogen der oprigtigt har ondt af tyskerne, andre end dem selv?

Et andet er Gary Linekers: »Fodbold er et spil hvor 22 spillere jagter en bold i 90 minutter og tyskerne vinder til sidst«. Det holdt så ikke stik i aftes, for selv om tyskerne med lidt besvær vandt over Costa Rica, så er de ude i VM-sammenhæng, også selv om de fik skrabet fire point sammen. Hvad det betyder, skal man næsten være forvent bejler til de store titler for at forstå. Jeg opholdt mig i Rio de Janeiro, da Brasilien vandt VM i Japan/Korea for en snes år siden. På de kanter handler det ikke om at nå semifinalen eller finalen, eller om at gøre en god figur.

Alt andet end selve titlen er en total fiasko. Så enkelt kan det siges.

Næsten på samme måde må det formodes at det forholder sig i Tyskland. Nå pyt! Vi er selv ude for denne gang, men helt fedt blev det jo heller aldrig, nu hvor man havde taget den forrykte beslutning, at tildele Qatar værtsskabet.

Det er heldigvis meget at se frem til i 2023: Landsholdet skal i gang med EM-kvalifikation. SIF ligger nummer fire i superligaen (med et helt kobbel af ulve og andre i hælene) og var omsider heldige med at trække et hold som Sønderjyske i pokalen. Fat mod. Fremtiden tegner lys! Der er bare lige lovlig længe til at Superligaen starter igen.

Hvad skal vi dog kaste os over i al den tid?

Indlæser debat