Opdateret: SIF på vej mod rekordsalg

Rasmus Carstensen er ifølge flere medier på vej til belgiske KRC Genk. SIF-direktør vil ikke kommentere på historien

Udgivet:03. august 2022, 12.39

Læsetid:3 minutter

Rasmus Carstensen kan meget vel snart være fortid i SIF. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF er tilsyneladende på vej til at sælge en af klubbens profiler for en rekordhøj sum.

Det drejer sig om U21-landsholdsspilleren Rasmus Carstensen, der ifølge flere medier er tæt på et skifte til den belgiske klub KRC Genk.

Det var B.T., der var først med historien om, at SIF-backen var på vej til en belgisk klub. Efterfølgende kunne Ekstra Bladet fortælle, at den pågældende klub var KRC Genk.

Det belgiske medie Het Belang van Limburg erfarer ifølge Tipsbladet også, at KRC Genk er meget interesserede i U21-landsholdsspilleren, der er udset til at miste Daniel Muñoz.

Salget af højrebacken, der har kontrakt med SIF frem til sommeren 2024, skulle indbringe SIF i omegnen af tre millioner euro, der svarer til lidt over 22 milioner kroner. Det vil i så fald være klubbens største enkeltstående salg nogensinde.

Hvis han skifter til KRC Genk, går han i fodsporene på Joakim Mæhle, der fik sit gennembrud i den belgiske klub, før han skiftede til Atalanta.

Den nuværende FCK-træner Jess Thorup har også stået i spidsen for Genk.

Midtjyllands Avis har - indtil videre forgæves - forsøgt at fange SIF-sportschef Jesper Stüker for en kommentar.

Avisen har været i kontakt med Rasmus Carstensen, der onsdg eftermiddag ikke havde tid til at snakke, mens SIF-direktør Kent Madsen ikke vil kommentere den konkrete historie.

- Vi hverken kan eller vil kommentere på spillere. Hverken på vej ud eller ind, siger SIF-direktøren.

Han lægger og ikke skjul på, at flere SIF-spillere - heriblandt Rasmus Carstensen - er eftertragtede.

- Det er, som, det har været den seneste måneds tid. Der er ganske stor interesse for flere spillere, og det er ikke så uventet. Selvfølgelig er Rasmus en interessant spiller. Han er fast mand på U21-landsholdet og gør det helt fremragende for os. Men vi er også rigtig glade for Rasmus, ligesom vi er glade for resten af truppen. Så nu må vi se, siger Kent Madsen.

Direktøren understreger endnu engang, at SIF kun vil sælge profiler, hvis der kommer meget attraktive bud.

- Transfervinduet er åbent i hele august, og vores holdning er uændret. Igen i dette transfervindue er vi i den helt ekstraordinære situation, at vi har chancen for at opnå noget stort.

- Det havde vi i vinters, hvor vi havde chancen for at komme i top-6, og det har vi nu, hvor det er til at få øje på, at der er nogle europæiske muligheder. Vi er også kommet godt i gang i Superligaen.

- Hvis vi skal sælge spillere fra vores startellever, skal der være tale om noget ekstraordinært attraktivt. Og da vi ikke har solgt nogen endnu, er det fordi, at der ikke har været det endnu, siger Kent Madsen.

Han ønsker heller ikke at kommentere på historien om, at SIF angiveligt skulle være interesseret i Helsingør-topscoreren Tonni Adamsen. Han scorede senest to mål, da Helsingør tirsdag aften spillede sig videre i pokalturneringen.

Indlæser debat