Ydmyget: Silkeborg-Voel havde ikke en chance i Jysk Arena

Team Esbjergs nyslåede pokalvindere var alt for stor en mundfuld i den første slutspilskamp

Udgivet:15. april 2023, 18.24

Læsetid:2 minutter

Isabella Bundgård Poulsen var et af de unge talenter, der høstede værdifuld erfaring mod Team Esbjerg. Foto: Ole Nielsen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

1 måned siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel havde ikke en kinamands chance i lørdagens hjemmekamp mod Team Esbjerg. Klasseforskellen var enorm, hvilket slutresultatet 22-41 også vidnede om.

De undertippede silkeborgensere måtte endnu en gang se bort fra profiler som Helene Kindberg, Sofie Bæk Andersen og Mathilde Kristensen. Uden trekløveret var udfaldet af den første slutspilskamp nærmest givet på forhånd.

Omvendt var der værdifuld spilletid til folk fra næste geled som Josefine Videbæk, Isabella Poulsen, Sofie Wendelbo, Nikoline Strunge og Thea Bøgholm.

Hjemmeholdet hang på i de første fem minutter frem til stillingen 3-3. Her blev værterne hjulpet godt på vej af svenske Filippa Idéhn, der blev noteret for tre redninger. Den formstærke keeper spillede også en afgørende rolle, da Silkeborg-Voel vandt bronze ved Final4 for 14 dage siden.

Silkeborg-Voel kom dog hurtigt ned på jorden igen, og efter fem Esbjerg-scoringer i træk tyede cheftræner Jakob Andreasen til syv mod seks-spillet. Det gav pote, da Mathilda Lundström satte en stopper for scoringskrisen med en fuldtræffer fra fløjen.

Midtvejs i første halvleg tog hjemmeholdet timeout ved stillingen 6-12, og efterfølgende blev flere af reserverne bragt i spil. Det var stærkt medvirkende til, at Silkeborg-Voel kom bagud med 8-18 efter små 25 minutters spil. Det lykkedes dog at pynte en anelse på stillingen efter to redninger fra indskiftede Stine Bonde, og da pausesignalet lød, stod der 10-18 på måltavlen.

Fra anden halvlegs start forsøgte Silkeborg-Voel sig med en mandsopdækning for at bryde gæsternes rytme, men det forhindrede ikke Team Esbjerg i at slå et nyt hul, og efter 38 minutters spil var stillingen 11-24.

Den resterende del af kampen var blottet for spænding, og hjemmeholdet endte med at tabe opgøret med 22-41. Dermed er Silkeborg-Voel fortsat sidst i slutspilspuljen, der også tæller København Håndbold og Ikast, som mødes søndag aften.

Indlæser debat