Tidligere leder af DSB Rejsebureau i Silkeborg fylder 90 år: - Jeg har været en dyr pensionist

Einar Fajstrup, der fylder 90 år lørdag, er tidligere leder af DSB Rejsebureau i Silkeborg og kan i år fejre 25 års jubilæum som pensionist

9. oktober 2020, 10.37

Einar Fajstrup bor med hustruen Birgit i en hyggelig lejlighed på Egevænget i Silkeborg. Meget har forandret sig, siden Einar Fajstrup kom til verden i Gjern for 90 år siden. Som han selv bemærker: - Det meste af det, jeg har været i, er blevet nedlagt. Det gælder således de DSB-rejsebureauer i både København, Aarhus og Silkeborg, han har været ansat i. Det gælder de små togstationer, hvor han i sin tid var i lære som trafikelev. Det gælder DSB’s generaldirektorat i Sølvgade i København, hvor han både tog en del af sin uddannelse, og hvor han senere var ansat i en periode. Det eneste, der sådan set overhovedet er tilbage fra hans mange år i DSB, er stationen i Silkeborg. Og så alligevel heller ikke rigtigt. For da han for mere end 60 år siden var elev på Banegården, som man stadig kaldte den dengang, gik der tog i seks retninger. Mod Bryrup, Langå, Brande, Kjellerup, Herning og Skanderborg. Nu er der jo kun de to sidste tilbage, og så er det endda Arriva og ikke DSB, der nu betjener de strækninger.

PORTRÆT: Da Birgit og Einar Fajstrups søn, Anders, for nogle år siden fortalte sine forældre, at han havde fået job i Grønland, glemte hans far helt at sige tillykke.

I stedet udbrød han:

- Der har jeg aldrig været.

Og nok i virkeligheden en ganske naturlig reaktion for en mand som Einar Fajstrup, der gennem sine m...