SIF-spiller valgt til forårets profil i Superligaen: Holdkammerat nummer to

Cheftrænerne i Superligaen har valgt Nikolaj Vallys til sæsonens største profil. Nicklas Helenius er nummer to, som han også blev i DBU’s kåring

Udgivet:19. maj 2022, 16.04

Læsetid:1 minut

Silkeborg IF’s Nicolai Vallys er her i opgøret mod FC Midtjylland mandag aften, hvor SIF’erne havde en svær dag. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD Nikolaj Vallys er kåret til forårets profil i Superligaen. Han er valgt af superligatrænerne, der har afgivet deres stemmer til Tipsbladet.

Vallys snupper prisen foran holdkammerat Nicklas Helenius, mens Pep Biel fra FC København, Anders Dreyer fra FC Midtjylland og endnu en FCK’er, forsvarsspilleren Denis Vavro, endte på henholdsvis tredje-, fjerde- og femtepladsen.

- Det er vildt. Det er et flot selskab. Jeg har ikke nogen plan liggende, hvor der står: »Forårets Profil 2022«. Jeg havde ikke regnet med det her, siger Nicolai Vallys til Tipsbladet, der fredag bringer hele kåringen.

Randers-træner Thomas Thomasberg var en af de trænere, der havde Vallys øverst på sin stemmeseddel:

- Jeg giver fem point til Vallys, der ud over flotte mål og assists løber mange højintense meter. Han har et overblik og teknik, der gør ham til en nydelse at følge på banen, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

Nicolai Vallys har også hentet mange roser i løbet af sæsonen. Han har scoret 10 gange, hvilket går ham til den syvende mest scorende i landets bedste række.

Samtidig topper han assistlisten med 10 oplæg til scoringer, mens det også springer i øjnene, at SIF-profilen er den spiller i Superligaen, der løber mest set over alle sæsonens kampe. Her er det blevet til 364,3 kilometer i 31 kampe.

Dansk Boldspil-Union har torsdag kåret årets profil i Superligaen. Det sker på baggrund af spillernes stemmer. Her faldt valget på FC Københavns Pep Biel, der fik 25 procent af stemmerne. Nummer to blev SIF’s Nicklas Helenius med 19 procent, mens Evander fra FC Midtjylland blev nummer tre med 16 procent.

- Jeg er virkelig glad for prisen. Jeg vil takke alle dem, der har stemt på mig. Jeg var lidt overrasket over at vinde, men jeg er stolt over at vinde den, siger Pep Biel.

Indlæser debat