Silkeborgenser med til at stille forslag om forbud mod fyrværkeri

Pernille Jacobsen er med til fremsætte det i øjeblikket 11. mest populære borgerforslag om forbud mod fyrværkeri. Dog mener hun ikke selv, forslaget er videre realistisk

Udgivet:13. januar 2019, 11.00

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG »Forbud mod privat brug af fyrværkeri«.

Sådan lyder et nyt borgerforslag til Folketinget, der så dagens lys den 7. januar. Forslaget har på få dage fået omkring 3400 medunderskrivere og er dermed i øjeblikket det 11. mest populære borgerforslag - og opbakningen bliver hele tiden større.

En af de fire, der er med til at fremsætte forslaget, er 62-årige Pernille Jacobsen fra Silkeborg. Hun er medstiller, fordi hun mener, det er en god sag, og fordi hun synes, fyrværkeri fylder for meget. Alligevel er det i overkanten at ønske et forbud, mener hun.

- Jeg havde sagt ja, inden jeg havde læst selve forslaget. Jeg er ked af ordlyden, fordi det er urealistisk med et forbud. Egentlig var det bare meningen at få skabt lidt røre i andedammen og få skabt debat. Men det er vildt, at der allerede er så mange, der støtter. Det må sige noget om, at mange synes, der skal gøres noget. Jeg er overrasket, men jeg tror ikke, vi rammer 50.000, siger Pernille Jacobsen og fortæller, at hendes primære grund til at være medstiller er hensynet til dyrene . Dog står der ikke særlig meget om dyr i borgerforslaget.

Ubehageligt for dyreejere...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere