Elbiler er en del af grøn omstilling

13. januar 2021, 12.17

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TRANSPORT Når vi ser på kommunens CO2-aftryk, fylder transport en meget stor del.

Derfor skal der også hurtigst muligt sættes initiativer i gang for nedsætte dette CO2-aftryk.

Når det kommer til udskiftning af de kommunale benzin- og dieselbiler, skal elbiler indgå som en del af den grønne omstilling. Derfor giver det også god mening, at Entreprenørgården løbende skifter de traditionelle benzin- og dieselbiler ud med elbiler, som et flertal i Klima- og Miljøudvalget har peget på.

Der findes heldigvis flere grønne løsninger/alternativer som f.eks. brintbiler, diesel fremstillet af biomasse (HVO-diesel) og biogasbiler. Men vi kommer ikke uden om, at elbiler er en vigtig »spiller«, da elbiler har flere fordele - mindre CO2-belastning, ingen udslip af sundhedsskadelige partikler og mindre støjende, er blot nogen af de mange fordele.

Der vil de kommende år ske en større udbygning af el-ladestandere i kommunen, med henblik på at understøtte de mange elbiler, der kommer på vejene.

Der vil dog fortsat være køretøjer, som kræver flere kræfter, end elbiler kan præstere på nuværende tidspunkt, og det er her bl.a. biogas og HVO-diesel kan komme i spil.

Elbilteknologien har udviklet sig markant de senere år, og jeg er ikke i tvivl om, at teknologien fortsat vil blive grønnere og endnu bedre.

Ligeledes vil der ske en udvikling på de øvrige grønne teknologier, og her ser jeg mange muligheder og løsninger for fremtiden.

Læs også
Entreprenørgården vil køre på el
+Abonnement
Læs også
Grønnere biler skal i byrådet
+Abonnement

Det er vores ansvar som politikere at understøtte udviklingen samt fastholde en ambitiøs kurs, så der fortsat kan udvikles og tænkes nye tanker for en mere grøn og bæredygtig fremtid.