Familien Bloch med dine, mine og vores børn

Hos den sammenbragte familie Bloch i Hvinningdal er der ikke megen brok, men i stedet for en masse glade børn

1. november 2018, 19.04

Der er plads til leg og hygge i den sammenbragte familie på Bjarkesvej 2. Anders Bloch, der arbejder i Jyske Bank, har datteren Liva på 14 år, til højre, og Noah på 12 år fra et tidligere forhold. Noah og Liva bor hos deres mor, og Noah fik lov til at blive der under besøget fra avisen. Janni Søndergaard Bloch, der er pædagog, har Julie på otte år, til venstre, fra et tidligere forhold. Johanne på tre år og Jonathan på et år har parret sammen.

HVINNINGDAL »Happy halloween« lyser i disse dage op i vinduet på Bjarkesvej 2 i Hvinningdal med sin store, orange skrift. Men der kunne lige så godt have hængt et stort, lysende skilt med »happy family« hele året rundt.

For hos familien Bloch på Bjarkesvej er der ikke mange sure miner, men derimod massevis af plads og hjerterum til den sammenbragte familie, der består af fem »dine, mine og vores børn«. En moderne - ikke kernefamilie - men måske nærmere end »kantet« familie som så mange andre i dagens Danmark, hvor der skal tages hensyn til børn i flere familier, halvsøskende, eks'er, nye forhold og flere hold af børnebørnshungrende bedsteforældre.

Midt i det hele på stuegulvet sidder mor Janni Søndergaard Bloch og far Anders Bloch. Janni Søndergaard Bloch har Julie på otte år fra et tidligere forhold, men Johanne på tre år og Jonathan på et år sammen med sin Anders. Anders Bloch har Liva på 14 år og Noah på 12 år, fra før han mødte sin Janni. Parret har været sammen i syv år og været gift i de fem af dem.

- Nu er vi ved at have fundet en hverdag i det her med at være en sammenbragt familie. Men helt i begyndelsen var der da nogle ting, vi lige skulle have på plads. Men jeg kom jo ind i Julies liv meget tidligt, da hun kun var halvandet år, så jeg siger altid, at jeg har fem børn. Også selvom hun kalder mig Anders og ikke far, siger han.

Janni Søndergaard Bloch fortsætter:

- Julies far døde, da hun kun var en måned gammel, så da Anders kom ind i billedet, så stod også hendes farmor og farfar med åbne arme og tog imod ham. Det er måske en forskel fra så mange andre sammenbragte familier, for alle var meget klar til, at vi skulle videre i en ny familie og bød velkommen, siger hun.

Det vigtigste er børnenes tarv...