Midtjyske Meninger: Sommerhusturen fra helvede

24. marts 2020, 12.40

»Til og med påske 2020«, sagde damen i går. Ifølge min lomme-profeti bliver det forlænget igen. Hun er dygtig, men hvem tør beslutte at sende 27 børn i hver klasse igen, inden det hele topper? Ja det er ramme alvor. Ikke desto mindre skal denne klumme dog handle om, at der på trods af fatale konsekvenser og menneskelig ulykke, ikke er noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Jeg mener det er vores pligt, at forsøge at drage noget positiv læring ud af alle situationer. Noget så omkostningsfuldt må bare ikke være forgæves. Det skylder vi os selv og alle de mennesker, som har mistet livet og lidt andre store tab undervejs.

For en uge siden stoppede en tidligere kollega op udenfor min matrikel. »Det her må lidt være sådan det føles at gå på pension«, sagde han. En af de mange sammenligninger man sagtens kan drage. Der er sådan lidt hængepartier, der skal laves fra arbejde, og ellers skal vi bare lære at finde ny værdi og perspektiv på tilværelsen. Et rigtig sundt vink med en vognstang.

De fleste af os skal dog forsøge, at bestride et job hjemmefra. En disciplin der i sig selv kan være svær, når alle menneskelige inputs mangler. Tænk en gang hvor meget det har vist sig at betyde.

Derudover har vi forhåbentlig alle vores børn hjemme på mere eller mindre fuld tid efterhånden? Ikke? For mange forældre et helvedes scenarie. En uønsket og tvungen barsel med skolebørn der keder sig? Gisp. For børnene svarer det nok mest til dengang i 80’erne, hvor vi blev hevet med vores forældre i sommerhus, uden kontakt til vennerne i flere uger. Men efter tre dage, når de finder roen i, at de ikke går glip af noget- så bliver det faktisk ualmindeligt rart at være sammen med dem. Måske bør vi lige skrive den strategi bag øret til another afsnit.

Personligt håber jeg, at det her lærer os at hive snothornet op af telefonerne, og bliver bedre til at være til stede med andre. Det er jo det, vi savner mest i disse dage, men tager for givet til daglig. Jeg håber også, at den tvungne »barsel« sætter sit præg på vores fremtidige samvær med vores børn, og at vi husker på, at kedsomhed faktisk stadig er en dyd her i 2020. Børn er bare overstimulerede af behov fireogtyve timer i døgnet til daglig, og det kræver restriktioner at trives i. Hvis der ikke er noget at forhandle om, så er det faktisk meget hyggeligt.

Sidst men ikke mindst skal vi minde os selv om, at have tiltro til det system, som vi alle betaler blodigt til. Nu har jeg altså ikke tegnet abonnement på »Arbejderen« eller noget i den stil - men systemet og fællesskabet KUNNE da de SKULLE, og det skal vi huske når vi beklager os.

Pas på jer selv derude i sommerhusene. Husk stangtennis, Yatsy-blokke og masser af huslige familieprojekter.