En fredshær af blå får på Badet

Den tyske kunstner Bertamaria Reetz støtter den lokale varmestue med hær af blå får på Silkeborg Bad i næste uge

Udgivet:04. april 2019, 17.48

Læsetid:1 minut

Bag den blå fredshær står den tyske kunstner Bertamaria Reetz. Hendes udstilling »Kamp og leg« kan ses frem til 28. april.

Christian Kloch Larsen
Journalist| kloch@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

Kunst En flok blå får slår sig i den kommende uge ned i det grønne græs i parken ved Kunstcentret Silkeborg Bad.

De blå får er skabt af den tyske kunstner Bertamaria Reetz, som er aktuel med udstillingen »Kamp og leg«, og er en del af kunstnerens sociale projekt »Den blå fredshær«.

Med de blå får, som bliver lavet i samarbejde med et handicapværksted i Tyskland, har Bertamaria Reetz gjort opmærksom på og givet økonomisk støtte til socialt arbejde rundt om i verden. Og i forbindelse med sin udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad har Bertamaria Reetz besluttet, at de blå får skal støtte arbejdet på Kirkens Korshærs varmestue i Silkeborg.

Fårene sælges

- De blå får bliver sat til salg. Så jo flere får, der bliver solgt, jo flere penge går til den lokale varmestue, fortæller direktør ved Kunstcentret Silkeborg Bad, Iben From.

Alle fårene er ens og det er netop Bertamaria Reetzs grundpointe med projektet, nemlig at »alle er ens - alle er vigtige«.

Projektet med »Den blå fredshær« begyndte for 10 år siden, og siden da har de blå får rejst rundt i verden med en appel om samfundsansvar og tolerance.

De blå får kan ses i parken på Badet onsdag og torsdag i næste uge, hvor Bertamaria Reetz også vil være til stede i Silkeborg.