Fundamentet under Fredberg-sagen smuldrer

Afskeden med tidligere ledende overlæge Ulrich Fredberg og genindkaldelse i af 108 patienter til højdosis CT i Silkeborg bygger tilsyneladende på en misforståelse

6. oktober 2020, 19.28

Når Diagnostisk Center i Silkeborg blev pålagt at genindkalde alle patienter til højdosis CT med selv svage symptomer fra lungerne som træthed, åndenød eller ondt i skulderen, selvom de allerede var undersøgt med lavdosis CT, og som kostede den ledende overlæge Ulrich Fredberg jobbet, skyldes det en meget rigid fortolkning af lungekræftpakken. Dansk Lunge Cancer Gruppe, der er rådgiver for Sundhedsstyrelsen, præcisere nur, at de praktiserende læger fortsat selv vurderer, hvordan deres patienter skal udredes, og at Sundhedsstyrelsens Pakkeforløb for Lungekræft selvfølgelig er den gældende vejledning at følge. @Billedtekst:Foto: Martin Ballund.

SILKEBORG Sagen om brist i patientsikkerheden på Diagnostisk Center i Silkeborg og det senere afbrudte samarbejde med tidligere ledende overlæge Ulrich Fredberg samt genindkaldelse af 108 patienter til højdosis CT falder tilsyneladende fra hinanden.

Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG), Torben Riis Rasmussen, fortæller nu, at det ikke ha...