Lad familien Zaza blive i Silkeborg

Udgivet:22. november 2022, 10.59

Læsetid:2 minutter

Af Karen Marie Møller og Christian Juhl. Bindslevs Plads 12 Silkeborg

FLYGTNINGE Det sker i hele tiden, at syriske flygtninge får besked om, at deres opholdstilladelser ikke forlænges, da de kommer fra Damaskus-området.

Danske myndigheder anser Damaskus i Syrien for sikker for mennesker, der tidligere er flygtet derfra, og som derfor betragtes som forrædere af Azad-regimet.

Denne gang handler det om en hel familie, familien Zaza fra Lindevænget.

Hvem deler ellers Danmarks vurdering af sikkerheden i Syrien for hjemvendte flygtninge?

Ingen ud over Orbans Ungarn, og ja, selvfølgelig Putin, som leverer både våben, ekspertise og soldater til diktatoren Assad. Er det et selskab, vi ønsker at være i?

Danmark har ingen hjemsendelsesaftale med diktatoren Assad, så på udrejsecentre sidder syriske flygtninge, som ikke tør rejse hjem.

Det vil måske komme til at gælde familien fra Lindevænget.

Så kan de sidde i disse centre sammen med hundredvis af andre og glo ud i luften, uden ret til at arbejde, uden ret til at studere, uden ret til at lave mad, ja selv uden ret til at koge vand til en kop te.

Et sådant mareridt, et sådant limbo, byder vi mennesker, der har søgt beskyttelse her hos os.

En ringeagt for mennesket, men også en ringeagt overfor vores eget samfund, som kunne få gavn og glæde af disse mennesker.

Mange af dem arbejder i dag i produktionen af varer, løser plejeopgaver på vores plejecentre, uddanner sig til sygeplejersker, kører vore busser, gør rent på vore skoler.

Vi hører hele tiden nye historier, som ryster os.

Familien Zazas sag skal i Flygtningenævnet i denne uge.

I årets første fem måneder har Flygtningenævnet omgjort Udlændingestyrelsens afgørelser i 70 procent af sagerne.

Vi håber og ønsker, at det også vil ske for familien Zaza, og herfra skal lyde en kraftig opfordring til Udlændingestyrelsen om at ændre deres praksis, og en endnu kraftigere opfordring til Folketinget om at slå ind på en human kurs i udlændingepolitikken.

Forkortet af redaktionen.

Indlæser debat