Troede det var de “indsatte” der levede i skyggen, men det skal borgerne åbenbart også

24. august 2019, 10.26

Der er planer om at bygge op til 10 etager ved den kommende Nordskovvej. Her set fra Drewsensvej.

BYGGERI Vi er fire huse på Åhavevej, et hus på Chr.d.8’s Vej og et hus på Rosenørns Alle, som har været inviteret til møde på Silkeborg Kommune for at få information om deres store byggeplaner for højhuse tæt på os.

Ved de to tidligere motorkontorer (Birkedommerbolig og arrestforvarerboligen) er der projekter med henholdsvis 10 etagers og 6 etagers byggeri. Desuden blev vi informeret om, at på sigt rages arresten ned, og her er der også planer for byggeri.

Vi seks beboere er meget tæt på disse projekter, og vi føler os groft svigtet af kommunen. Vores huse bliver frataget al sol fra kl. ca. 16.00 (vel at mærke på en sommerdag, hvor solen står højt på himlen - det vil sige, at forår og efterår, hvor solen står lavt på himlen er der endnu mindre sol til os). Vi får direkte indbliksgener i vores stuer. Vi får trafik ned ad lukket sti få meter fra os.

Vi får trafikken til lejlighederne ned gennem Åhavevej, hvis de kommer fra nord. De må nemlig ikke dreje til venstre fra Chr.d.8’s vej - det er vores infrastruktur jo ikke til! - ligesom vore infrastruktur heller ikke er til alle disse højhuse i byen. Hvordan skal vi komme til og fra byen med alle disse indbyggere i centrum?

Kommunen er klar til at dispensere for en byggeprocent langt over det tilladte.

Derudover får vi en værdiforringelse af vores boliger.

Vi forespurgte kommunen, om vi også må have lov at bygge op i 6 etager på vores ejendomme, men sjovt nok er vi lige præcis i det område, hvor der ikke må bygges i mere end 2 etager. Kommunen vil kun have højhusbyggeri ud mod Chr. d. 8’s Vej, men selvfølgelig via dispensationer hører Åviften (vores øjebæ på Åhavevej, som det bliver omtalt) samt Arnen Vuggestue ind under højhus-zonen i kommunen.

Kære kommune – stop nu alle de højhus-byggerier og prøv at bevare noget af Silkeborgs historie. Lad være med at sælge byens historie for en slik, for at få opført grimme kæmpe-klodser (se f.eks. Torvecentret, som er så grimt, at man ikke betænker sig ved at rage det ned igen).

Kære kommune - lad os leve i solen og lad de »indsatte« leve i skyggen.

Lad være med at spærre os inde i kommunens knæfald overfor de store bygherrer.