Kæmpe skalp: SIF stoppede suveræn FCK-stime

Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og Søren Tengstedt scorede målene i sejren over ligaens tophold

Udgivet:14. april 2022, 17.56

Læsetid:2 minutter

Nicklas Helenius scorede sit 14. sæsonmål i sejren over FCK. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

1 år siden

FODBOLD Silkeborg IF har i den grad fået vind under sejlene igen i Superligaen.

Efter sejren over Brøndby i søndags blev det skærtorsdag til en overraskende 3-1-triumf over det suveræne tophold, FC København, der inden opgøret havde vundet otte kampe på stribe.

Foran 6151 tilskuere sørgede Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og Søren Tengstedt for målene i den imponerende sejr, der sender SIF op på femtepladsen i mesterskabsspillet.

FCK lagde ellers godt ud, og i det 11. minut sendte Pep Biel et godt langskud af sted mod Nicolai Larsen, der dog flot fik viftet bolden til hjørnespark. Kort efter var Lucas Lerager nærgående, da han med hovedet var lige ved at snitte bolden i nettet ved forstolpen.

I den anden ende blev Stefán Teitur Thórdarson noteret for SIF’s første forsøg, da han lige uden feltet sparkede langt over mål.

I det 26. minut stod Nicolai Vallys pludselig fri i feltet efter en lækker pasning fra Stefán Teitur Thórdarson, men i to omgange fik SIF-profilen ikke kvalitet nok i afslutningerne.

Efter lidt over en halv time var en stor pasningsfejl på midten af banen fra Mark Brink ved at blive dyr for SIF. Midtbanestrategen kom dog godt tilbage og fik bremset Paul Mukairu, der forgæves appellerede for straffespark i situationen.

Mod slutningen af første halvleg sendte Denis Vavro og Kevin Diks begge hæderlige skud af sted mod mål, men de helt store chancer udeblev i første halvleg, der derfor endte 0-0.

Efter pausen var det fortsat gæsterne, der var farligst. Ni minutter inde i anden halvleg blev Pep Biel sendt alene igennem, men Nicolai Larsen kom flot ud af sit mål og parerede FCK-topscorerens friløber.

I stedet kom SIF foran efter en lille times spil. Anders Klynge sendte en flad aflevering ind til Nicolai Vallys, der med venstrebenet styrede bolden i nettet. Dermed blev SIF det første hold i mere end 750 minutter til at score mod ligaens suveræne tophold.

Kort efter var det FCK’s tur til at få bolden i nettet, men til SIF-lejrens store glæde blev Viktor Claessons scoring annulleret for offside, hvilket efterfølgende blev bekræftet af VAR.

Umiddelbart efter sparkede Nicolai Vallys over på en kæmpe chance tæt under mål, men med 16 minutter igen kunne jublen igen bryde løs på Jysk Park.

Nicolai Vallys serverede en perfekt stikning til Sebastian Jørgensen, der havde frit løb mod mål, og uselvisk serverede han bolden for Nicklas Helenius, der let kunne score til 2-0.

FCK var ikke for alvor farlige i slutfasen, men et minut før tid reducerede FCK pludselig, da Hakon Haraldsson overspurtede SIF-forsvaret og sikkert scorede til 2-1.

Målet gav nyt håb til topholdet, men et par minutter inde i overtiden lukkede indskiftede Søren Tengstedt i stedet kampen med en klinisk scoring efter en omstilling.

Dermed endte det 3-1 på Jysk Park til SIF, der fik den første sejr over FC København i ni år.