Vi er også stolte af Silkeborgs udvikling

22. april 2021, 12.36

VÆKST I fredagens udgave af Midtjyllands Avis kunne vi læse et meget opmuntrende indlæg fra vores socialdemokratiske kollegaer, Rune Kristensen og Søren Kristensen (RK og SK), under overskriften »Vi er stolte af Silkeborgs udvikling«. Det er vi også - både den fysiske udvikling af vores byer og det løft, som vores velfærd oplever i disse år. Mest markant med et løft på 89 mio. til skoler og daginstitutioner, som blev aftalt mellem byrådets partier efter valget i 2017.

Den positive tone fra Søren Kristensen og Rune Kristensens læserbrev går ikke just igen i et andet læserbrev samme dag fra to andre socialdemokrater. Nemlig byrådsmedlem, Jonas Sivertsen og kandidat, Kasper Haagen

Johan Brødsgaard (R) og Steen Vindum (V)

RK og SK beskriver byens og kommunens forfatning ret godt; »Silkeborg er attraktiv, og det er noget, som mange andre tilsvarende byer må kigge langt efter«. At vi får flere borgere er et kæmpe gode, som giver sig udslag i vores muligheder for at investere ekstra i velfærd, kultur, infrastruktur mv. Og ja, vi skal nogen gange stramme os ekstra an for at imødekomme alle ønsker om institutionspladser, men hellere det end lukninger af skoler og børnehaver, som er en virkelighed i mange kommuner, der kun kan drømme om at være i Silkeborgs position.

Vi er selvfølgelig meget optagede af opgaven med at følge op på efterspørgslen af institutionspladser, og det »skal naturligvis løses så hurtigt som muligt«, som de to skribenter skriver i deres meget konstruktive læserbrev. Den tilgang kan løse mange udfordringer, og der er selvfølgelig flere institutioner på vej i vores vækstområder.

Den positive tone fra SK og RK’s læserbrev går ikke just igen i et andet læserbrev samme dag fra to andre socialdemokrater. Nemlig byrådsmedlem, Jonas Sivertsen og kandidat, Kasper Haagen.

De proklamerer, at »nu kommer regningen« for de mange tilflyttere. Og ja, den kommer - men vi betaler den også, og de tilflyttende er også med til det. Det har vi ex. gjort med løftet af børne/unge-området, som særligt Socialdemokratiet har været skeptiske omkring, men som partiet nu heldigvis tilslutter sig. Så derfor klinger det hult, når de to skriver, at der er en »nyfunden interesse for de mindste hos borgmesteren«. Den har altid været til stede.

Helt konkret betyder dette løft, at vi har 50 flere fuldtidsansatte på vores skoleområde og 130 ligeså på 0-6-årsområdet. Det er altså noget, som gør en forskel - for børn, såvel som øvrige medarbejdere. Dette løft gør selvfølgelig ikke, at vi nedprioriterer andre velfærdsområder. For eksempel er der ansat yderligere 60 personer på ældreområdet. Så skulle det være slået fast.

Der er dog flere ting at undre sig over i dette læserbrev, hvor der retorisk spørges; »Vil vi have søpromenader eller børnehaver?« - os bekendt er Socialdemokratiet med på begge dele, men lad os nu ikke gøre det til et enten-eller. Det er en falsk modsætning, for udviklingen er afgørende for at skabe en interessant kommune, hvor folk bosætter sig, virksomheder kommer til - og hvor der er nok midler til den borgernære velfærd. Vi skal investere i vores byer, i vores kultur, i outdoorinitiativer og meget mere.

Et andet element i de to socialdemokraters indlæg undrer os også. Nemlig citatet om, at vores budget ikke skal »ses som en legeplads for politikere, byplanlæggere og vej-ingeniører«. Således en bredside til både politiske kollegaer og en administration, som arbejder efter byrådets ønsker. Ikke det mest befordrende for samarbejdet og de nødvendige løsninger, vi skal skabe sammen.

Læs også
Vi er stolte af Silkeborgs udvikling
Læs også
Nu kommer regningen

Vi håber derfor, at Jonas og Kasper får læst indlægget fra deres to partikollegaer, for det er der perspektiv i - og Søren og Rune giver en god invitation til samarbejde om vores gode kommune. En kommune, som vi bør tale op.

Vi kan godt tillade os at være stolte af Silkeborg Kommune. Det er vi i hvert fald.

Indlæser debat...