Samarbejd om cykelstier ved kommunegrænsen

25. november 2020, 11.38

Foto: Jakob Stigsen Andersen

CYKELSTIER Tak til Ellen Odgaard for læserbrevet i avisen d. 21. november om cykelstien mellem Rodelund og Ry. Både Skanderborg og Silkeborg kommuner har planer om at lave cykelsti på ruten, men ingen af dem har vist udsyn nok til at føre cykelstien helt til kommunegrænsen.

Det er ligesom med poliovaccination. Det kan man lære om i Netflix-dokumentaren Inside Bill’s Brain. Den handler om Bill & Melinda Gates Foundations bestræbelser på at udrydde polio i Nigeria. Bill og Melinda opdagede, at de kun kunne få vaccinedækningen op til et vist niveau - aldrig helt op til 100%. Og da de fik kortlagt problemet, opdagede de, at jo længere væk fra centrum i kommunerne sundhedspersonalet kom, jo lavere blev vaccinedækningen. Helt til kommunegrænsen kom de aldrig. Og jeg tror, det er med polio som med cyklister; de krydser grænser på et kort.

Lad dette være en opfordring til kommunerne i vores område om at løfte blikket lidt, se ud over Søhøjlandet og måske helt til nabokommunen og dér knytte aftaler om forpligtende samarbejder

Jonas Hessler

Lad dette være en opfordring til kommunerne i vores område om at løfte blikket lidt, se ud over Søhøjlandet og måske helt til nabokommunen og dér knytte aftaler om forpligtende samarbejder om de grænseoverskridende problematikker, vi har. Det vil gavne andet og mere end blot cyklister, det er jeg sikker på.

Læs også
Et spørgsmål om penge: Cykelsti får et hul i midten
+Abonnement