Leder: Stærk glød i Funder-øjne

23. november 2020, 13.11

Foto: Jakob Stigsen Andersen

September måneds talrige møder rundt om i Silkeborg Kommune, hvor lokalrådene gik hånd i hånd med kommunale repræsentanter i bestræbelserne på at informerer borgerne om mulighederne for at få indflydelse på Kommuneplanen 2020-2032, udviklede sig til et fintfølende termometer for, hvad der ligger folk på sinde, og hvad der simrer af initiativer blandt de hitte-på-somme borgere.

Stærkt i erindringen står det store fremmøde af borgere på skolen i Funder. Lokalet var tæt pakket, og nogle gik hjem med ømme ben, for de måtte stå op i de timer, mødet varede. Langtidsholdbart er især mindet om de to græsrødder, Thomas Hostrup og Morten Søltoft, der havde bedt om taletid for at præsentere deres vision om et rekreativt område mellem Funder Kirkeby og motorvejen - en grøn oase til gavn og glæde for indbyggerne i nabosamfundene Funder og Funder Kirkeby.

Læs også
Idéfolk i slutspurt for rekreativt område
+Abonnement

Her står vi med et fremadskuende, bæredygtigt og brugervenligt forslag til et markant løft af et af Silkeborgs vækstområder

Hans Krabbe

Alle, der var til stede, vil længe huske Hostrup og Søltofts smittende engagement. De har født, puslet om og forfinet et visionært og brugbart koncept for, hvordan man transformerer et stykke ikke særlig anvendeligt land om til en attraktiv, landskabsmæssig perle til gavn for den vestlige del af Silkeborg - ikke kun de to gange Funder - men også Lysbro og Hvinningdal.

Det var rørende at opleve deres entusiasme og generte offentliggørelse af de tanker, de har puslet med siden 2016. Lokalrådsmødet var deres første, offentlige præsentation af drømme og visioner. Og naturligvis tog den talstærke forsamling kærligt imod de fine tanker.

Det må man i den grad krydse fingre for, at byrådet også gør på mødet den 21. december, hvor kommunens folkevalgte skal vurdere det borger-drevne initiativ.

Læs også
Lokalråd bakker op om outdoorområde
+Abonnement

I skåltaler bryster Silkeborg Kommune sig af at praktisere Danmarks bedste nærdemokrati. Her står vi med et fremadskuende, bæredygtigt og brugervenligt forslag til et markant løft af et af Silkeborgs vækstområder. Skal snakken om lokalrådenes indflydelse og berettigelse, det aktive nærdemokrati og værdien af borgerdrevne initiativer give mening, får Thomas Hostrup og Morten Søltofts finurlige tanker al mulig opbakning 72 timer før juleaften. Deres forslag flugter 100 procent med kommunens outdoor-strategi. Ved at engagere sig konsekvent og kraftigt i forslaget kan kommunen endda skabe sit eget, arbejdende laboratorium for, hvordan borger-drevne forslag hurtigt veksles til virkelighed.

Det vil være stærkt motiverende for andre borgere med lignende drive.

Og det vil efterlade Silkeborg med en unik showcase, man kan vise frem for andre - ikke mindst andre kommuner.

Det er bare at sætte i gang.