Konservative står bag ny erhvervs-politik

10. september 2021, 12.07

ERHVERVSVENLIG Skanderborg Kommune skal have ny erhvervspolitik. Det er en sejr for erhvervslivet og ikke mindst for os konservative. For uden grundigt benarbejde og vores forslag om at nedsætte et udvalg, der skulle arbejde med erhvervslivets vilkår, var det ikke nået dertil.

For fire år siden gik jeg og de andre konservative til valg på, at få en ny kommunal erhvervspolitik. Jeg mente dengang og mener stadig, at der er behov for en politik, der samler hele erhvervslivet under ét, og som også fokuserer på detailhandelen og turismen. Specielt sidstnævnte har igennem mange år fået en stedmoderlig behandling af byrådet og kommunen.

Derfor foreslog vi i 2017, at byrådet skulle nedsætte et såkaldt »§ 17, stk. 4-udvalg«, der skulle arbejde med at forbedre erhvervslivets vilkår. Desværre løb andre med formandsposten, og det lykkedes ikke at overbevise byrådsflertallet om at få udvalgsarbejdet i gang med det samme - selvom behovet for at komme i gang var stort.

Men i stedet for at ærgre os, forsøgte vi på de indre linjer at sikre, at arbejdet i 17.4-udvalget i det mindste ville munde ud i en ny erhvervspolitik. Det kneb det dog gevaldigt med at overbevise flertallet om, og alt i alt vidner det og den lange tidshorisont om en bekymrende mangel på interesse for erhvervslivet fra store dele af byrådets side.

Men vi glæder os over, at beslutningen endelig er taget. Det sker efter en årelang proces, hvor Skanderborg kommune i DI’s undersøgelser af erhvervsklimaet er raslet nedad i ranglisterne - et forhold vi konservative har problematiseret og foreslået løst flere gan- ge.

Så meget desto mere var det glædeligt, at beskeden fra erhvervslivet var krystalklar, da udvalgsarbejdet endelig kom i gang: Alle tilkendegav store ønsker om en ny samlende erhvervspolitik. Samtidig gjorde flere af erhvervslivets repræsentanter også helt klart, at man vil helt til tops i målingerne af kommunens erhvervsklima. Skanderborg skal være Danmarks erhvervskommune nummer 1.

I Det Konservative Folkeparti kunne vi ikke være mere enig, og vi glæder os over, at der endelig er politisk opbakning til en ny erhvervspolitik. I den kommende byrådsperiode, vil vi sikre, at den nye politik tager udgangspunkt i erhvervslivets egne ønsker og anbefalinger, som de afleverede i forbindelse med arbejdet.

Vi skal lytte og handle. For i sidste ende er et stærkt erhvervsliv og de jobs, det genererer, grundlaget for den velfærd, vi alle gerne vil nyde godt af.

Indlæser debat...