Smalle sejre til SIF-rivaler

Med en snæver 1-0-sejr i Fredericia sikrede Esbjerg et hul på fem point før mødet med SIF på torsdag. Viborg slog Vendsyssel med samme cifre

21. februar 2021, 17.04

Viborg vandt 1-0 i Hjørring. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD Esbjerg hentede søndag tre vigtige point på udebane mod Fredericia i jagten på oprykning til Superligaen.

Med små 20 minutter igen scorede islandske Kjartan Finnbogason med hovedet kampens eneste mål i 1-0-sejren.

Det skete efter et angreb, hvor Esbjerg havde trykket hjemmeholdet helt i bund. Flere gange i sekvensen op til sejrsmålet lykkedes det ellers hjemmeholdet at få bolden ud af feltet, men til sidst måtte Fredericia-forsvaret kapitulere, da den hovedstødsstærke islænding dukkede op.

Med tre minutter tilbage fik værterne tilkendt et straffespark. Fredericias Leonel Montano fik bolden i mål, men dommeren dømte omspark - angiveligt fordi en eller flere Fredericia-spillere løb ind i feltet.

I andet forsøg misbrugte Montano, da Esbjerg-keeper Mads Kikkenborg fik hånden på.

Med sejren har Esbjerg 42 point før torsdagens hjemmekamp mod rækkens nummer tre fra Silkeborg, der har 37 point.

Viborg, som søndag slog Vendsyssel med 1-0 på udebane, topper rækken med 44 point. Den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen blev matchvinder med et mål direkte på frispark efter en god halv times spil. De grønne gæster gav debut til offensivspilleren Davit Skhirtladze, som også har en fortid i SIF.

Kun de to bedste mandskaber rykker op i Superligaen, og torsdagens møde mellem Esbjerg og SIF kan potentielt sende silkeborgenserne otte point bag Esbjerg.

/ritzau/hove