Ikke kun øget støtte til en enkelt af de selvejende haller

30. maj 2020, 08.00

HALTILSKUD Vi ønsker en økonomisk model for de selvejende haller, der baserer sig på gennemsigtighed og klare kriterier som baggrund for tildelingen af økonomi. Derfor hilser vi borgmester, Steen Vindums, håndsrækning til området velkommen. En håndsrækning, der forhåbentlig handler om at øge den samlede pulje til støtte af de selvejende haller - og ikke blot en enkelt hal?

Det vil ikke være hensigtsmæssigt blot at øge støtten til én hal frem for en anden. Det vil kortslutte den nye tildelingsmodel, hvor de selvejende haller får tildelt økonomi ud fra principperne: antal kvadratmeter, aktiviteter og gæld i hallen.

Hvis ambitionen hos borgmesteren er at øge den samlede pulje til de selvejende haller, så skal det ske for at mindske forskellene mellem alle haller under et.

Vi står dog stadig med en udfordring. Nemlig at vilkårene for at drive de kommunale haller er langt ringere, end de vilkår vi i Silkeborg Kommune tilbyder de selvejende haller. Så måske man burde se på større lighed selvejende haller og kommunale haller imellem.