Miljøchef - det er en ommer

Udgivet:01. oktober 2022, 08.43

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Ole L. Lund. Åhavevej 7 Silkeborg

BÅDE Hvis jeg ikke var forbavset og stillede mig undrende over for kommunens nye regler omkring vask og vedligehold af bådene i Indelukket, så blev det ikke mindre, efter at have læst svaret og begrundelsen fra miljøchef Lotta Dybdahl Sandsgaard.

Citat » Hvis man sejler en tur, må man gerne tage en spand vand og en svamp og vaske støv og mågeklatter af båden«. Det er da for pokker det samme vand, den samme båd og det samme skidt man skyller af. Forskellen er bare, hvis det foregår 100 meter fra Indelukket, men ikke i Indelukket, så er det pludselig legalt. Hvor er fornuften henne?

Der bliver stillet et spørgsmål, om man så må vaske båden hjemme. Til spørgsmålet svarer kommunen klart nej, fordi vandet løber i kloakken, men man må godt vaske sin bil i indkørslen.

Båd eller bil - hvad er forskellen, det er det samme skidt der ligger på bilen som på båden. Hvad angår bundmaling, så kan der i dag kun købes godkendt bundmaling og når det afrenses, afgiver det ikke mere forurening på land, end når båden sejler på åen. Motorolie og andre miljøfarlige stoffer i Indelukket er der for længst indrettet et sikkert opsamlingssted til.

Hjejleselskabet der har de største både i søsystemet, vasker, renser og bundbehandler deres både og udleder i det samme vand. Jeg har ikke hørt at de har fået samme påbud.

Man skal ikke tage miljøet som gidsel og undskyldning for en eller anden skjult dagsorden.

Fru miljøchef - det er en ommer, så prøv igen.

Indlæser debat