Mirakelbaby: Komiker er blevet far efter flere års forsøg

Efter flere fertilitetsforsøg er den guitarspillende standupper Dan Andersen og hans forlovede, Cille, blevet forældre for første gang.

Udgivet:28. november 2022, 17.40

Læsetid:2 minutter

Dan Andersen og kæresten Cille græd af lykke, da parret fandt ud af, at de endelig var gravide. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN En årelang drøm er endelig gået i opfyldelse for komikeren Dan Andersen.

Den guitarspillende spasmager er blevet far for første gang, efter at hans forlovede, Cille, har født parrets lille datter, Elva.

Det afslører den nybagte far på Instagram.

- Den sejeste, skønneste og mest fantastiske kvinde, jeg kender, har overgået sig selv og givet mig den dejligste adventsgave, skriver Dan Andersen i opslaget og tilføjer, at alle har det godt:

- Jeg tog imod vores lille Elva-prinsesse med hjælp fra verdens bedste svigermor og det sødeste, dygtigste og mest omsorgsfulde personale på Hvidovre Hospital. Cille kommer i lærebogen som eksemplarisk fødende. Hold fast, hvor var hun vild. Jeg er så stolt af hende, lyder det fra den stolte far.

Det var også på Instagram, at Dan Andersen i foråret kunne fortælle, at parret endelig ventede sig.

Komikeren har i flere interview og på de sociale medier åbenhjertigt fortalt, at parret har været i fertilitetsbehandling grundet dårlig sædkvalitet.

Det tog tre forsøg, før det lykkedes. Da parret fandt ud af, at Cille var gravid, græd de af lykke, fortalte Dan Andersen til Ekstra Bladet.

Han har stået frem med parrets fertilitetsproblemer for at bryde tabuet om den sårbare situation.

- Nogle føler sig som mindre mand. Der er mange, som har nedsat sædkvalitet i et eller andet omfang. Det er noget, jeg tror, ikke mange ved noget om, sagde han dengang til avisen.

Dan Andersen har også opfordret til at få tjekket sædkvaliteten, for der er hjælp at få.

- Der er også noget held indblandet. Men det er lettere, når man har et problem, hvor man kender løsningen. Og især når løsningen virker så hurtigt, så er det ekstra dejligt, har han sagt til Ekstra Bladet.

Dan Andersen har dannet par med sin Cille siden 2018.

I foråret 2022 faldt han på knæ og afslørede nyheden på sin Instagram-profil med en kærlighedserklæring.

- Mit livs kærlighed, der har flyttet mig steder hen, jeg ikke troede var muligt. Hende, der altid støtter mig og bakker op om mine tåbelige projekter og skøre ideer.

- Hende, der rummer al min angst og uro og sære tendenser og formår at skabe tryghed og stabilitet. Hun har sagt ja til at gøre det resten af livet, skrev Dan Andersen dengang.

/ritzau/

Reality Awards 2022 Dan Andersen vil gerne sætte fokus på fertitlitet og bryde tabuet, der kan være om dårlig sædkvalitet. Selv har han tidligere kaldt sin for "sørgelig". (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indlæser debat