Krondiamantpar valgte Silkeborg

Elna og Harly Leicht Jørgensen har valgt at tilbringe livets sensommer i Silkeborg, hvor de nu kan fejre 65 års ægteskab

24. september 2020, 14.30

Elna og Harly Leicht Jørgensen nyder meget, når familien og andre kigger forbi dem i deres hyggelige lejlighed i Alderslyst.

Elna og Harly Leicht Jørgensen, Smedegården 3, 1.sal, lejlighed 15, har krondiamantbryllup i morgen, fredag den 25. september.

Parret mødtes i Fjerritslev først i 50’erne, hvor Harly blev tilbudt læreplads hos sin faster og onkel.

Dette blev springet til, at han kunne løsrive sig fra en meget ansvarsfuld storebror-/sønrolle i en slagterfamilie i Fredsø på Mors.

Elna var fra egnen og havde mange forskellige utaknemmelige jobs i huset for at lære at blive en »god husmor«.

Hun fik sit sjette, sidste og absolut bedste job i huset i København, som hun tog springet til at flytte til, da det unge forelskede par savnede hinanden for meget. Harly var nemlig inde at aftjene sin værnepligt ved Livgarden, så det blev i storstaden, de to unge nød deres fritid i forlovelsesårene sammen.

De blev i 1955 gift i Haverslev kirke men boede hver for sig, til brylluppet skulle stå, og bosatte sig derefter i Løgstør på grund af Harlys job på slagteriet.

I 1956 fødtes parrets første barn, sønnen Tonni, og året efter fulgte datteren Anni.

I 1960 købte de en ejendom med etableret slagterbutik/frisørsalon og stor bolig i seminarie-nabobyen Ranum. Her var eget slagterhus og mange baghuse til at holde forskellige dyrehold til stor glæde for børnene. To mindre brødre, Henri og Preben, kom til, og parret gennemgik i 1970 en større totalrenovering af ejendommen.

Herefter fulgte nogle turbulente år for at overleve supermarkedernes større og støtte overtag af kødvaresalget men også på grund af parrets udfordringer i forhold til deres meget hjertesyge mellemste søn. Det blev til en del flytninger, hvor begge gjorde sine erfaringer indenfor nye arbejdsområder - for til sidst at blive slagtermester og -frue igen i Års og Løgstør. Her købte parret også ejendomme og forestod større renoveringer af butik som bolig.

Parret valgte af flere årsager at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet i en alder af 58. De købte hus igen i Ranum, hvor de fik et dejligt hjem og have og deres primære vennekreds omkring sig.

I 2014 valgte de at flytte til Silkeborg, hvor deres datter, mellemste søn, ældste barnebarn og nu seks år senere yngste oldebarn bor.

Parret har deres fire børn, seks børnebørn og fem oldebørn spredt i Jylland, på Fyn og Sjælland, og krondiamantparret klarer sig fortsat selv i andelsboligen i Silkeborg.

De er i dag 85 og 86 år. MTL

Så unge så de ud - og var det også - Elna og Harly Leicht Jørgensen, da de blev gift for 65 år siden.