Stort boligselskab vil hjælpe håndværkere gennem krisen

Alboa vælger at udskyde opgaver indvendigt i sine boliger, men ser i stedet på, om udvendigt arbejde kan fremskyndes

Udgivet:26. marts 2020, 16.26

Læsetid:2 minutter

- Vi sidder lige nu og kigger på vores langtidsplaner for at se, om der er ting, vi skulle have sat gang i august eller senere - måske første i 2021 - som vi kan fremrykke, siger Alboas direktør, Peter Hebroe.

Jens-Erik Sinnbeck
Lokalredaktør

3 år siden

GALTEN - - Det er ikke kun kommunerne, der vil give pressede firmaer en hjælpende hånd i denne krisetid.

Boligforeningen Alboa, der er den næststørste i Aarhus og størst i Galten, hvor foreningen har syv afdelinger, kommer med det samme signal.

- Vi ser nu, at håndværkerne kan være nødt til at sende folk hjem, fordi der er opgaver, der bliver udskudt, siger Alboas direktør Peter Hebroe til Midtjyllands Avis.

Vi har normalt mange arbejder, som foregår inde i vores boliger, men dem prioriterer vi lige nu IKKE at gennemføre. Problemet er jo, at hvis du for eksempel skal udskifte et vindue, så foregår det meste udefra, men håndværkerne skal også arbejde indenfor i boligen - og det vil vi gerne undgå.

Af samme grund er en planlagt udskiftning af vinduer i ældreboligerne Virkelyst i Galten udskudt.

- Grunden til, at vi stopper det, er at vi vil tage hensyn til vores beboere, siger Peter Hebroe.

Boligselskabet afventer, hvad der sker 13. april, hvor der ventes nye retningslinjer om corona-situationen fra regeringen.

- Indtil videre vil vi være med til så vidt muligt at holde afstand og undgå at sætte smittekæder i gang, siger han.

Vil fremskynde opgaver

Men for at opveje, at de mange indvendige opgaver midlertidigt falder væk, ser Alboa på mulighederne for at fremskynde andre opgaver.

- Der er jo ikke noget i vejen for eksempelvis at lave tag- eller facadearbejde, siger Peter Hebroe.

Vi opererer med langtidsplaner, og dem sidder vi lige nu og kigger på for at se, om der er ting, vi skulle have sat gang i august eller senere - måske første i 2021 - som vi kan fremrykke.

Alboa-direktøren tilføjer, at hvis der opstår akutte problemer, så rykker boligforeningen stadig ud.

- Springer der en vandrør, så kommer vi selvfølgelig, men en dryppende vandhane kommer måske til at vente lidt. Hvis vi kommer ind i boliger, foregår det på nogle helt specielle vilkår for at undgå smittespredning, siger han.

Hurtig betaling

Boligforeningen vil som kommunerne også fremrykke betaling til kreditorer. I tilfælde, hvor firmaer har købt materiel hjem til opgaver, der udskydes, vil foreningen også betale på forkant.

Alboa har tæt på 7.200 lejeboliger i Aarhus og omegn og er det næststørste boligselskab i Aarhus. Og som nævnt størst i Galten, hvor Højbjerg Andelsboligforening, der i dag er en del af Alboa, allerede i 1960’erne opførte lejlighederne i Gyvelparken og senest har opført afdelingen Svaneparken i det vestlige Galten.

Alboa er en meget stor aktør på byggemarkedet med tæt på 7.200 boliger i Aarhus og omegn - deriblandt syv afdelinger i Galten, hvor Svaneparken er den nyeste. Foto: Arkitektfirmaet Frost Larsen