Politikere har stemt: Silkeborg skal have endnu et højhus

22 ud 31 byrådsmedlemmer stemte for at godkende lokalplanen for Fredensgård og dermed et nyt højhus i 70 meters højde og 20 etager

23. marts 2020, 18.37

Oprindeligt var der i lokalplanforslaget lagt op til et højhus i 23 etager, men et politisk flertal har besluttet at skære tre etager af højhuset.

SILKEBORG Så er det ganske vist. Silkeborg skal have endnu et højhus. For 22 ud af 31 byrådsmedlemmer har mandag aften godkendt lokalplanen for Fredensgård.

Det betyder, at ejeren af Torvecentret, A. Enggaard, kan realisere Fredensgårdprojektet, der blandt andet består af et højhus i 70 meters højde med boliger i 20 etager i den sydlige ende af Fredensgade ved Christian 8.s Vej centralt i Silkeborg.

For projektet stemte Venstre, Konservative, Radikale Venstre, fem ud af socialdemokratiets ni medlemmer, Hans Okholm (SF) og Lars Hansen (løsgænger).

- Fredensgård vil gavne vores lokale handels- og butiksliv. Området ved butikscentret har stået forsømt hen i cirka 10 år, sagde borgmester Steen Vindum (V).

Enhedslisten, fire socialdemokrater, Dansk Folkeparti og Claus Løwe Klostergård (SF) og Bente Refslund (SF) stemte imod.

Læs også
Byrådsmøde: Fredensgård splitter S-gruppe i to
+Abonnement
Læs også
Okholm var den eneste af tre SF’ere, der stemte for Fredensgård
+Abonnement
Læs også
Vindum om Fredensgård: Kommunen får udgifter for cirka 15 millioner kroner
+Abonnement
Læs også
Tidsplan for Fredensgård er uvis
+Abonnement