Radikale HAR fokus på klimaet - og meget mere …

14. januar 2022, 12.10

INDSATSOMRÅDER Igennem flere læserbreve har nogle medlemmer af Enhedslisten skudt, direkte eller indirekte, på vi radikale. Senest har byrådskandidat, Søren Thomsen (ST), problematiseret, at man ikke laver et midlertidigt udvalg, som skal arbejde med at imødegå de store klimaudfordringer, vi oplever lokalt og internationalt. Det er således radikales skyld, at man ikke har oprettet dette udvalg, kan vi forstå på ST’s læserbrev.

Klimaudfordringerne er jo desværre ret permanente, så det kræver, i vores optik, et permanent udvalg til at arbejde med det emne. Derfor var vi i sidste periode med til at skabe Klima- og Miljøudvalget, hvor vi gav netop disse emner et særskilt fokus, ved at fjerne dem fra plan-området.

Vi vil, modsat nogle fra Enhedslisten, hellere have øje på indsatsen og bolden - ikke på manden. Derfor ser vi frem til at samarbejde om såvel klima, rekruttering og outdoor

Luis da Silva Martins og Johan Brødsgaard

Det har bl.a. medført den klimahandleplan, som der i konstitueringsaftalen er afsat 33 mio. til at effektuere (bl.a. så vores kommune kan blive CO2-neutral), hvilket var ét af Radikale Venstres krav i forbindelse med forhandlingerne på valgnatten.

ST er utilfreds med, at der i et udvalg skal arbejdes med »outdoor« som tema - men hvorfor denne modstand? Gennem outdoor kan man sagtens arbejde med klima- og miljø. Det er netop en del af oplægget omkring lokal forankring. Vores ønske er faktisk, at det midlertidige udvalg også skal se på lokale, grønne indsatser - det har vi da netop en forpligtelse til i en outdoor-hovedstad!

ST mener, at »radikale bare kan hygge sig med at diskutere Silkeborg som outdoor-kommune«, og så kan borgmesteren nedsætte yderligere udvalg, herunder til rekrutteringsudfordringen. Os bekendt, så har borgmesteren løftet denne store udfordring ind i Økonomiudvalget. Dér mener vi også, at den bør høre til.

Læs også
Fokus på klimahandling og rekruttering af medarbejdere

Vi vil, modsat nogle fra Enhedslisten, hellere have øje på indsatsen og bolden - ikke på manden. Derfor ser vi frem til at samarbejde om såvel klima, rekruttering og outdoor. Meget gerne sammen med Enhedslistens byrådsmedlemmer, som vi helt sikkert deler flere gode holdninger med. Det kunne da bidrage til det rette fokus - og meget mere …

Indlæser debat