Ikast profiterer af en måneds godt flow: Vi ramte toppen

Truppen er i topform efter en træls sæsonstart, så nu buldrer Ikast derudad i kvindernes håndboldliga.

Udgivet:12. oktober 2022, 21.02

Læsetid:2 minutter

Kasper Christensen er rigtig godt tilfreds med sit Ikast-hold i øjeblikket. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

8 måneder siden

IKAST Ikast Håndbold leverede sæsonens bedste præstation, da klubben onsdag aften bankede danmarksmesteren Odense Håndbold i kvindernes liga.

Det vurderede træner Kasper Christensen efter opgøret, som Ikast vandt med 32-22.

- En timålssejr over danmarksmestrene er selvfølgelig toppen af det, vi har præsteret indtil videre i sæsonen.

Ikast kom sløjt fra sæsonstart med et nederlag til Randers HK, men siden har klubben vundet rub og stub. Det skyldes, at truppen er fuldt kampdygtig, og at de daglige træninger gennemføres på et højt niveau.

- Vi havde en lidt træls sæsonstart mod Randers, fordi vi havde mange småskader, som betød, at mange spillere ikke kunne bidrage i ugerne op til den kamp.

- Men nu har vi haft et godt flow i en måneds tid, og det sætter sine spor på banen, siger Kasper Christensen.

Odense Håndbold er uden store profiler som Mia Rej og Dione Housheer. Det var tydeligt i onsdagens kamp, men Kasper Christensen mener også, at Ikast fortjener respekt for indsatsen.

- De har et forsvar i stærkeste opstilling, og de har deres stærkeste målmænd til rådighed. Derfor havde vi frygtet, at det ville blive en langsom kamp, hvor vi skulle kæmpe hårdt for at score, men vi skød hul på dem fra start, siger Kasper Christensen.

Hos Odense medgiver træner Ulrik Kirkely, at der var klasseforskel onsdag.

- Forsvarsmæssigt kunne vi godt have forventet mere af os selv, for vi kan godt stille et forsvar, der kan levere bedre.

- Men Ikast var dygtigere end os på dagen, og det skal man nogle gange erkende. Vi spillede med mange konstellationer, som ikke har fyldt ret meget i opstarten, og det kunne man bare tydeligt se, siger Kirkely.

Ikast er nu på omgangshøjde med både Odense og Team Esbjerg. Alle tre hold har 12 point, men Kasper Christensen kan stadig finde muligheder for forbedring.

- Vi dækkede ikke supergodt op i starten af kampen mod Odense, og afslutningsniveauet faldt i anden halvleg. Vi kan også være skarpere i overtalsspillet, så der er flere ting, vi skal arbejde med, siger han.

Ikast kan tage sin syvende sejr i træk i weekenden mod Ajax.

/ritzau/