Ny politisk kultur i Silkeborg Byråd

Udgivet:06. oktober 2016, 14.53

Læsetid:1 minut

Af Johan Brødsgaard Medlem af Silkeborg Byråd for Radikale Venstre

6 år siden

DEBAT I tirsdagens avis skriver Claus Løwe, på vegne af Alternativets (AL) bestyrelse i Silkeborg, et læserbrev om, hvad AL vil byde ind med, hvis de kommer i byrådet.

Partiet går meget ydmygt til opgaven og erkender, at det kan være vanskeligt for dem at kommentere på det netop indgåede budgetforlig, da de ikke har haft mulighed for at sidde med ved beslutningsbordet - i denne omgang. I stedet skitserer partiet de overordnede pejlemærker, som de arbejder efter: en social-, en økonomisk- og en bæredygtig bundlinje.

Da Radikale Venstre opstillede til byrådsvalget i 2013 var det med de samme forudsætninger som AL. Nemlig ganske få. Vi havde ikke sæde i byrådet og havde derfor ikke noget indgående kendskab til politiske detaljer, fremtidsvisioner og processerne i et politisk system. Det har vi fået, og det skal AL nok også få.

Jeg ser frem til, at Alternativet spiller ud med konkrete politiske forslag, og jeg synes, at vi to partier imellem har en del at samarbejde om. Især i forhold til klima- og miljøpolitikken.

AL bebuder også, at de vil skabe en ny politisk kultur, hvor man taler politikken, visionerne og ikke mindst hinanden op. Det er særdeles velkomment - i byrådet og i politik generelt. For selvom samarbejdsklimaet i byrådet er blevet væsentligt forbedret det seneste år, så har vi fortsat behov for at tale hele Silkeborg Kommune op og ikke fortabe os i ideologiske skyttegravskrige, men søge løsninger der kan ses, føles og opleves for den enkelte borger.

Jeg ser frem til det fremtidige samarbejde.