Festligt da præsterne smed kjolerne

Hjermind kirke dannede rammen om et virkeligt godt musikalsk arrangement med oplagte præster på slap line

8. november 2019, 12.43

Ken Nørgaard Pedersen fik musikalsk hjælp af præstekollega Kresten Thue Andersen på kontrabas - det var særdeles vellykket.

HJERMIND - Det bliver mere løssluppent i Forsamlingshuset, så jeg håber, I har lyst til at følge med derover, når vi er færdige i kirken.

Det sagde sognepræst Ken Nørgaard Pedersen i Hjermind Kirke ved torsdagens sangaften.

Her blev der sunget Halleluja og tændt millioner af stjerner i de første to numre - og så var den glade og melodiøse stil med mulighed for fællessang ved flere tilfælde ligesom lagt hele vejen gennem kirken op til Ken Nørgaard Pedersen på guitar og Kresten Thue Andersen, sognepræst i Funder-Kragelund, på kontrabas.

- Om søndagen kan man se os begge to i kjoler, sagde Ken Nørgaard Pedersen, hvilket appellerede til de 135 fremmødtes lattermuskler.

De - altså lattermusklerne - blev motioneret flittigt i løbet af en times underholdning i kirken, hvor det var festligt, da præsterne havde smidt kjolerne.

Også Kim Larsens »Pianomand« var på sætlisten.

- I må gerne fløjte med, hvor der skal fløjtes. Man kan I ikke fløjte, behøver I ikke at gøre det, sagde Ken Nørgaard Nielsen og leverede en forrygende udgave af Larsen-nummeret med Kresten Thue Andersen på den store bas.

Ikke bare var den en god dansepartner til den medlevende sognepræst, den gjorde også noget godt for musikken og Ken Nørgaards gode fingre på guitaren hele vejen igennem med sin dybe rytme.

God humor

Og det uanset om der var tale om salmer eller bossanova- eller tangonumre.

Undervejs forvandlede kirkesanger i Bjerringbro Kirke, Gitte Winding duoen til en trio i et par numre.

- Jeg har tidligere fået at vide, at jeg er en gammel mand i en ung krop, og at jeg spiller mange gamle sange som Simon and Garfunkel og sådan noget. Men jeg så på hitlisten og tænkte: »Det skal være løgn«, sagde Ken Nørgaard Pedersen og leverede en herlig udgave af hitnummeret »Shallow«, hvor han var Bradley Cooper og Gitte Winding en forrygende Lady Gaga.

Og så kom der da også et nummer med Simon and Garfunkel, »Homeward Bound« som et af de sidste numre, der - også - gav flot og velfortjent applaus fra publikum, der følte sig bedre end godt underholdt i Hjermind Kirke i virkeligt godt musikalsk selskab og glad fællessang.

Af de 135 i kirken valgte de 125 at tage turen til forsamlingshuset til vin, ost og mere musik af blandt andet TV-2, Halfdan Rasmussen, Sebastian og Beatles med flere.

Men da præsterne allerede havde smidt kjolerne og lovet, at det ville blive endnu mere løssluppent i forsamlingshuset end i kirken, valgte denne signatur at gå hjem efter et par numre dér, inden det blev for vildt - men bare vildt godt.

135 fandt vej til kirken, hvor de blev godt underholdt af veloplagte Ken Nørgaard Pedersen, gode sange, fællessang - og godt humør.