
»Silkeborg Kommune befinder sig som bekendt i et naturmæssigt smørhul med reference til Gudenåens vidunderlige vande, og man kan kun undre sig over, at man lokalpolitisk ikke har valgt i langt større grad at indtænke Gudenåen i forbindelse med outdoorhovedstaden, idet en sådan adfærd ville rumme meget store indtægtsmæssige perspektiver, skriver Finn Birk Eriksen. Foto: Niels Frydenlund
GUDENÅEN Silkeborg Kommune betegner sig outdoorhovedstad, og titlen rummer naturligvis lokalpolitisk forpligtende dimensioner i forbindelse med lokalpolitisk adfærd af konkret karakter.
Vi borgere kan ikke nøjes med de mange velmenende ord vedrørende diverse velmenende intentioner, der ikke følges op af de fornødne konkrete handlinger fra vore lokalpolitikeres side.
Silkeborg Kommune har som bekendt ikke længere så mange penge i kommunekassen, som den tidligere har haft, grundet det tidligere udfordrende borgerlige aftryk på lokalpolitikken og den deraf afledede slunkne kommunekasse.
Silkeborg Kommune befinder sig som bekendt i et naturmæssigt smørhul med reference til Gudenåens vidunderlige vande, og man kan kun undre sig over, at man lokalpolitisk ikke har valgt i langt større grad at indtænke Gudenåen i forbindelse med outdoorhovedstaden, idet en sådan adfærd ville rumme meget store indtægtsmæssige perspektiver.
Silkeborg Kommunes lokalpolitikere burde virkelig vågne op i forhold til årtiers massive miljømæssigt skadevoldende påvirkning fra nogle relativt få; men yderst nidkære borgeres bestræbelser på evig bevarelse af vandmagasinet »Tange Sø«.
Det er på tide at tænke langt mere progressive lokalpolitiske tanker, der imødekommer befolkningens og turisternes ønske om tilgang til aktiviteter, der knytter sig til outdoorhovedstaden.
Og så gør det vel heller ikke noget, at en således ændret lokalpolitik på sigt ville få en ret så positiv indflydelse på Silkeborg Kommunes slunkne kommunekasse.
Så kære lokalpolitikere: Hvor svært kan det være? Sæt i gang ...!
Indlæser debat