Løkke tog skraldet

Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte Bording Skole, hvor han blev opdateret på Ikast-Brande Kommunes banebrydende projekt om at få langtidsledige i job

15. maj 2019, 08.31

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kom tirsdag eftermiddag på uvanligt arbejde. Rengøringsassistent Line Skaaning Nielsen viste ham rundt på sin arbejdsplads. Hun er med i Ikast-Brande Kommunes succesfulde projekt, der handler om at hjælpe borgere fra kontanthjælp til et fast job. Foto: Tom Laursen

Bording Stemningen sitrede tirsdag eftermiddag på Bording Skole.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var på vej. Han skulle besøge skolen for at mødes med en rengøringsassistent Line Skaaning Nielsen - igen.

De to traf hinanden i november 2017, hvor statsministeren var i Ikast for at se nærmere på et banebrydende projekt, som hjælper langtidsledige fra kontanthjælp til varige job.

Ikast-Brande Kommune søsatte projektet, da de dengang valgte en ny måde at udbyde kontrakten til rengøring i offentlige bygninger.

Nu skulle der tages socialt ansvar.

Firmaet, der vandt kontrakten, forpligter sig til at ansætte 15 personer, der er på overførselsindkomst. Samt garantere et fast job til alle, der gennemfører projektets oplæringsperiode.

Når nogle af de 15 kommer videre i nyt job, skal andre langtidsledige overtage oplæringspladsen. I 2017 hed rengøringsfirmaet EliteMiljø. De er siden blevet opkøbt af den nordiske koncern Coor, der er specialiseret i blandt andet rengøring.

Coor overtog projektet med de langtidsledige, og man kan roligt kalde det en succes.

Faktisk har Organisationen Dansk Industri fremhævet projektet i Ikast-Brande Kommune, som det første gode eksempel i Danmark.

Statsministeren var tidligere på dagen i Feldborg, og på vejen tilbage østover, var det oplagt at få en status på det succesfulde projekt på Bording Skole var valgt, fordi her arbejder Line Skaaning Nielsen som rengøringsassistent for Coor. Hun bor i byen og var dermed på hjemmebane.

Hun var tydeligvis spændt på mødet med Lars Løkke Rasmussen. Det samme var Birgit Søgaard Andersen fra Ikast, som er den allerførste, der gennemførte projektets træningsforløb.

Begyndte i Brande ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben