Slingrede hjem i bil - og blev hentet af politiet

22-årig hjalp politiet med at spore spritbilist i Hammel

7. oktober 2019, 10.12

LADING En 40-årig mand fra Hammel havde fået alt for meget indenbords, da han natten til lørdag satte sig bag rattet i sin bil for at køre hjem til Hammel.

Han kørte ad Viborgvej og han kørte så mærkeligt og slingrende, at en anden bilist bemærkede det på strækningen ved Lading. Denne, der var en 22-årig mand, ringede klokken 01.40 til politiet og fortalte om den formodede spritbilist.

Mens en politipatrulje blev sendt afsted, fulgte den 22-årige efter den slingrende bilist og holdt samtidig mobil-kontakten til politiet. Han kunne dermed gelejde patruljen frem til en adresse i Hammel, hvor den 40-årige parkerede og gik indenfor.

Politifolkene kunne derfor kort efter anholde den 40-årige, der indrømmede, at han havde været ude at køre og lige var kommet hjem. Han blæste alkometeret langt op over det tilladte og blev sigtet for spritkørsel og tager med til Politigården til udtagelse af en blodprøve.

- Heldigvis forårsagede spritbilisten ingen ulykker, men stor ros til den vakse borger, der hjalp politiet, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen, Østjyllands Politi.

Hvor høj en promille, den 40-årige havde, er ikke oplyst.

- Det oplyser vi kun, hvis den er over 2.0 og der sker en beslaglæggelse af spritbilistens bil, siger Jakob Christiansen.