Nul tobak sætter gang i debatten

Udgivet:02. juli 2022, 08.00

Læsetid:4 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TOBAK Fra 1. juli er det ikke længere tilladt at ryge tobak eller tage snus, når man besøger kommunale idrætsanlæg, legepladser og søbade.

Den nyhed har fået mange til tasterne både på Midtjyllands Avis’ Facebook-side og i debatsporet på midtjyllandsavis.dk.

Læs et udpluk af debatten her:

Leif Rolle Pallesen:

- Jubii! Sådan - endelig... Så er spørgsmålet bare, hvordan parkeringspladserne og adgangsvejene dertil kommer til at se ud.

Marianne Dahl Sørensen:

- Så kommer jeg skisme heller ikke der længere.. Stop nu den hetz.🤬Vi er jo efterhånden bandlyst alle steder!️

Anne Freltofte Hagen:

- Åh, hvor er jeg ved at være træt af regler. Kan man da ikke bare lave zoner og så lade folket leve livet. Hvad bliver det næste så?

Læs også
<span>Farvel og tobak:</span> Fra i dag bliver søbade og legepladser røgfri <span>Farvel og tobak:</span> Fra i dag bliver søbade og legepladser røgfri
Læs også:
Farvel og tobak: Fra i dag bliver søbade og legepladser røgfri

Michelle Gulle:

- Dejligt.

Tina Hesel:

- Tak for det. Hader at træde i alle de skodder.

Conny Skyt Pedersen:

- Det vil være super dejligt - så slipper man jo for alle de glødende cigaretskod i sandet. Jeg er eksryger og har stor respekt for andre, som ikke ryger, men nu til dags ser jeg, at de fleste rygere ikke har respekt for de ikkeryger-områder eller tager hensyn til andre ikkerygere eller dem, som ikke kan tåle røg.

Lucas Abildgaard Mortensen:

- Stærkt! Og hvem i alverden skal stå for at håndhæve det udover mænd, der ikke får lov til at bestemme derhjemme og kvinder, der mangler noget at brokke sig over?

Jørgen Bruun:

- Bare lad være med at smide skodderne i naturen.. Det er ikke svært...

Bente Lykke:

- Godt initiativ - det gælder vel også for de selvejende institutioner, der er lejet af Silkeborg kommune?

Nanna Mathiasen:

- Hvis rygerne kunne trække væk når de skulle ryge, og bruge askebægerne der er opstillet, ser jeg ingen problemer i at de ryger… Men klamme nikotinposer og skodder alle steder, som små børn putter i munden eller brænder sig på er bare ikke i orden. Og hvis det tiltag er nødvendigt for, at det ikke sker, så ser jeg ikke noget forkert i det. Jeg er selv eks-ryger, men jeg smed aldrig mine skoder i naturen

Per Rosted Bang:

- Gælder det også VANDpiber?

Daniel Sørensen:

- Det er dejligt, at os ikke rygere kan få lov at være et mennesketungt sted uden at skulle chikaneres med lugten (stanken) fra tobaksrøg.

Susanne Sørensen:

- Ja, et fint tiltag

Indlæser debat