Midtjyske Meninger: Brexit, Megxit, Skixit og Jacob Haugaard

22. januar 2020, 12.09

Foto: Martin Ballund

Først Brexit. Boris Johnsson har fået sit flertal i parlamentet og gennemfører snart udmeldelsen af EU. Samtidig vil han flytte Overhuset 350 km mod nord til York. Gad vide hvad min gamle helt Roger Moore ville sige til den køretur. I mine ungdomsdage var han jo medlem af The House of Lords i serien »De uheldige helte«. Nå, han er død og borte, så det går nok.

Så til Megxit. Det er historien om en virkelig dårlig farmor. En farmor der har et dejligt barnebarn, Harry, forholdsvis nygift, parret har en dejlig lille søn. Det unge par ønsker en lidt anderledes levemåde, end den, der er udstukket af familien. Det vil farmoderen gerne snakke lidt nærmere med parret om.

Ifølge både danske og engelske nyheder ender mødet med, at en sur farmor stort set kapper hånden af dem, stripper dem for al forbindelse til familien, og beder dem tilbagebetale en stor reparation af deres hus.

Mageløs uforskammethed og dårlig ansvarsfølelse for sin familie. Hun burde have favnet sine børnebørn, lyttet, og guidet dem til gavn for alle parter. Det er da derfor man har en farmor! Basta.

Og nu Skixit. Det ord har jeg selv opfundet, og dækker de tre dejlige måneder som kronprinsfamilien skal tilbringe i Schweiz. Det kan jeg ikke have ondt af, som vi kender Mary, vil hun sørge for, at der er ligelig brug af natur og undervisning.

Men sikke et drama da det kom frem, at de skulle bo i en stor skihytte som var ejet af kronprinsen. Og endnu mere drama da man fandt ud af, at han havde ejet hytten siden 2009. Og også lejet den ud for at betale afdragene.

Alverdens branding eksperter udtalte sig nu om, at kongehusets troværdighed ville blive beklikket, og om kronprinsen er i stand til at beskue situationen på samme måde som offentligheden beskuer den.

Frederik, du er bare en go’ dansker. Du har købt lidt for dyrt og må leje ud. Det er der mange ovre ved Vestkysten, der også har gjort«.

I starten af januar oplevede jeg min første nytårskoncert nogensinde. Et overflødighedshorn i musik sunget af Magnus Vigilius, Xenia Lach-Nielsen, med Jysk underholdningsorkester dirigeret af Henrik Svenning, AOF Nytårskoret og konferencier Jacob Haugaard.

Jacob Haugaard fremførte 5 forskellige, festlige og farverige habitter under showet, samt en masse sjove og platte vittigheder. Den mand spreder glæde. Her er én af vittighederne: »Hvor lang kan en næse blive?«.

»11 tommer, ellers er det jo en fod«.

Fortsat godt nytår.