Forløsning: Silkeborg-Voel vandt nøglekamp mod rival

Silkeborg-Voel tog et stort skridt mod slutspillet med sejr over Holstebro

23. februar 2021, 18.37

Stine Bonde havde flere vigtige redninger mod Holstebro. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har i den grad kurs mod en plads i slutspillet i kvindernes liga.

Tirsdag vandt klubben nøglekampen mod Holstebro i Jysk Arena med 27-25, og det resultat betyder, at Silkeborg-Voel med tre kampe tilbage af grundspillet har tre point ned til vestjyderne, der tilmed er dårligere i det indbyrdes regnskab.

Med andre ord ser det nu meget lovende ud for Voel-spillerne, der dog måtte igennem meget, før de kunne juble over den vigtige sejr.

Men på en stærk indsats i anden halvleg, hvor målvogter Stine Bonde tog godt fra, kom de to point i hus.

Det begyndte ellers ikke ret godt for hjemmeholdet.

Venstrefløjen Anna Lillesø lagde ud med to afbrændere, og i den anden ende havde Silkeborg-Voel store problemer defensivt, mens målmand Stine Bonde efter otte minutter uden redninger røg ud på bænken.

Da den tidligere Voel-spiller Andrea West Bendtsen scorede til 4-7 på straffekast af knap 10 minutter, måtte hjemmeholdet tage en timeout.

Et effektivt udehold kom på 6-10, inden Silkeborg-Voel ved stillingen 10-11 endelig var ved at få kontakt, men kort efter udbyggede Holstebro igen forspringet til 10-14.

Stine Bonde kom tilbage i målet, og det skulle vise sig at være en god idé. Hun medvirkede til, at Silkeborg-Voel ved pausen kun var bagud med 14-15.

Generelt kom værterne stærkt ud til anden halvleg, hvor det så lovende ud, da Hege Bakken Wahlquist scorede til 19-17.

Men derefter scorede gæsterne, der i svenske Jenny Carlsson havde en markant profil, tre gange i træk, inden Natasja Andreasen med 18 minutter igen svarede igen til 20-20.

Med 13 minutter igen kom Silkeborg-Voel på 23-21, men så gik hjemmeholdet igen helt i stå i offensiven.

Vigtige redninger af en nu velspillende Stine Bonde sørgede dog for, at Holstebro ikke kom foran, og ni minutter før tid scorede en skarp Natasja Andreasen så til 24-23.

Det var nu for alvor blevet en nervebetonet affære i Jysk Arena. Begge hold forsøgte sig med syv mod seks-spil, og den disciplin var Silkeborg-Voel bedst til.

Eira Auna tog revanche for nogle store afbrændere og scorede fire et halvt minut før tid til 26-23, og da Mathilde Kristensen lidt senere scorede til 27-23, var sejren hjemme.

I slutfasen pyntede gæsterne et par gange på resultatet, men det betød intet for Silkeborg-Voel, der på lørdag møder Ajax på udebane.

Hjemmeholdets topscorer blev med seks mål Natasja Andreasen, mens Jenny Carlsson scorede otte gange for Holstebro.