Efter mange bookinger og høj positivprocent: Testenhed bliver i Hammel flere dage

Frem til og med tirsdag kan man blive testet lokalt

8. januar 2021, 14.10

De mobile testenheder havde første åbningsdag i Hammel og Hadsten torsdag. Foto: Martin Ballund

HAMMEL I første omgang lød meldingen, at de mobile teststationer, der er etableret i Hadsten og Hammel, skulle være åbne fra torsdag til søndag. Men en høj positivprocent blandt Favrskov-borgere kombineret med stor efterspørgsel efter at blive testet lokalt betyder, at de mobile testcentre forlænger åbningstiden med to dage.

Det betyder, at man kan blive testet i Hammel og Hadsten frem til og med tirsdag 12. januar.

- Det skyldes dels, at der er stor interesse for at blive testet, og fordi vores smitteprocent fortsat ret høj - højere end gennemsnittet, siger kommunaldirektør Jan Kallestrup og fortæller, at der fredag bliver testet 460 borgere i alt i Hammel, mens tallet er lidt lavere i Hadsten.

Læs også
Nu kan du blive testet for coronavirus i Hammel

Den senest offentliggjorte positivprocent i Favrskov Kommune er 4,55 procent. Det betyder altså, at knap fem procent af de testede borgere fra Favrskov Kommune får positive prøvesvar.

Sundhedsstyrelsen opfordrer alle med symptomer - også lette symptomer som lidt ondt i halsen eller en lidt snottet næse - til at blive testet. Helt generelt opfordres alle til at lade sig teste ved den mindste tvivl.

- Jeg håber på, at det medvirker til at stoppe nogle smittekæder, og så tror jeg, at det bidrager til en større opmærksomhed og tryghed generelt, siger Jan Kallestrup.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet, og man bestiller tid på coronaprover.dk. Indenfor et par dage modtager man svar.

Læs også
Yderligere smitte på plejecenter: Nu skærpes besøgsrestriktioner