BSH holder liv i guldhåb efter kæmpe drama

Trods et direkte rødt kort til Nikolaj Øris og tremålsføring til Aalborg kort før tid vandt BSH den anden DM-finale

8. juni 2021, 21.54

Jacob Lassen jubler her efter sejren. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg holder i den grad liv i håbet om at vinde klubbens andet danske mesterskab.

Efter en fænomenal fight vandt klubben tirsdag aften 30-29 over Aalborg Håndbold i den anden DM-finale, og dermed skal guldet afgøres på onsdag i den nordjyske hovedstad.

Undervejs så det ellers mere end sort ud for BSH, men efter et vanvittigt comeback lykkedes det akkurat at sikre den påkrævede sejr.

Jacob Lassen blev helten få sekunder før tid, da han scorede til slutresultatet, og da Henrik Møllgaard kort efter skød et direkte frikast i muren, kunne spillere og tilskuere i Jysk Arena til sidst juble som gale.

BSH var ellers i kraftig modvind undervejs.

Kort før pausen fik Nikolaj Øris direkte rødt kort for at skyde Henrik Møllgaard i hovedet, og otte minutter før tid lignede det guld til Aalborg, da nordjyderne var i front ved stillingen 24-27.

Men BSH nægtede at give op og tvang dermed finaleserien ud i tre kampe.

Jævnbyrdig kamp

Kasper Larsen begyndte overraskende i målet for BSH, men i første omgang havde han svært ved at bolde bolden ude af netmaskerne.

I den anden ende virkede Sebastian Skube meget opsat i sin sidste hjemmekamp for BSH, men efter otte minutter var værterne alligevel bagud 4-7.

Det hjalp dog gevaldigt, at Kasper Larsen begyndte at tage fra i målet, og fem minutter og fire mål senere var hjemmeholdet pludselig i front med 8-4.

Det så lovende ud, da BSH med seks minutter til pausen kom i front med 14-12, men det bølgede frem og tilbage i den jævnbyrdige finale, og anført af Aalborg-stjernerne Lucas Sandell og Felix Claar kom nordjyderne i front ved 14-15.

Kort før pausen meldte Nikolaj Øris med sit første mål sig ind i kampen, da han bankede BSH foran 16-15, men i halvlegens sidste sekund kom BSH-profilen i stedet i den grad i negativt fokus.

Højrebacken forsøgte ved stillingen 16-16 at score på et direkte frikast efter tid, men Nikolaj Øris hamrede bolden lige i hovedet på landsholdskollegaen Henrik Møllgaard i Aalborg-muren.

Efter et kort videokig valgte dommerparret Mads Hansen og Jesper Madsen at uddele et direkte rødt kort til Nikolaj Øris, og dermed måtte BSH klare sig uden højrebacken i kampens sidste 30 minutter.

Men hjemmeholdet, der også manglede knæskadede Klaus Thomsen, lod sig ikke slå ud.

Jacob Lassen og Sebastian Skube trak et kæmpe læs i offensiven, og efter knap 38 minutter udlignede sidstnævnte til 19-19.

Med lidt over et kvarter igen kunne hjemmeholdet være kommet foran 25-24, men Jesper Nøddesbo brændte sit første og hjemmeholdets tredje straffekast.

I det sidste kvarter kom den svenske keeper Johan Sjöstrand i BSH-målet, og gjorde en kæmpe forskel i slutfasen.

Med 12 minutter igen brændte en Jacob Lassen dog først hjemmeholdets fjerde straffekast, og fire minutter minutter senere var Aalborg komfortabelt foran med tre mål ved stillingen 24-27.

Nu krævede det en kraftanstrengelse af de store for BSH at få tippet kampen over til sin side.

Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen tog en timeout og sendte den unge højrefløj Patrick Boldsen og veteranen Jesper Nøddesbo på banen.

Sidstnævnte scorede straks, og tilskuerne troede for alvor på sejren, da Mads K. Andersen kort efter reducerede til 26-27.

Stemningen var på kogepunktet i Jysk Arena og blev ikke mindre ophedet, da Johan Sjöstrand tog et straffekast, og Jesper Nøddesbo kort efter udlignede til 26-26 med tre minutter igen.

BSH rakte nu for alvor ud efter sejren. Johan Sjöstrand snuppede en helt fri chance fra Sebastian Barthold, og halvandet minut før tid scorede Sebastian Skube til 29-28 til gigantisk jubel i Jysk Arena.

Et minut før tid udligede Buster Juul trods en voldsom pibekoncert til 29-29.

Peter Bredsdorff-Larsen smed for sidste gang sit timeoutkort med lidt over 30 sekunder igen.

Jacob Lassen kronede en vild fight ved at score til 30-29 få sekunder igen.

Til sidst skulle det hele afgøres på et direkte frikast.

Henrik Møllgarad tog ansvaret på sine skuldre, men skød i muren, og så kunne en euforisk jubel bryde løs i Jysk Arena.

BSH vandt 30-29 efter et vildt comeback og holder dermed i den grad liv i drømmen om et danske mesterskab.

Tredje og sidste akt kommer på onsdag i Aalborg.

Indlæser debat...