Sang og samvær for hjernen på biblioteket

Hold hjernen frisk og bliv sund med sang og samvær på Bjerringbro Bibliotek

15. juni 2021, 08.48

Sang og samvær holder hjernen sund og frisk.

BJERRINGBRO Bjerringbro Bibliotek søger deltagere mellem 60-75 år til at deltage i et forløb, hvor de kan prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang.

Sang og samvær med andre mennesker er med til at holde hjernen i gang. Nu kan man blive en del af et lille hold, som mødes otte gange i efteråret på Bjerringbro Bibliotek.

Sammen synger og snakker man i fællesskab om sangene, hygger, drikker en kop kaffe og afprøver en sjov, fysisk aktivitet, som forhåbentlig sender humør og puls i vejret.

Forløbet er en del af pilotprojektet »Hold Hjernen Frisk«, som biblioteket samarbejder med Sundhedscenter Viborg, LOF og Gudenådalens Fysioterapi om.

»Hold hjernen frisk« med fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension.

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer - og det er aldrig for sent at gå i gang.

Derfor deltager Viborg Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder »Hold Hjernen Frisk« og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet. På Viborg Bibliotekerne kan seniorer lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Viborg Bibliotekerne deltager biblioteker fra hele landet i projektet som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

Man skal være mellem 60-75 år, og man tilmelder dig alle otte mødegange. Det er gratis at deltage, men forløbet kræver tilmelding. Der er plads til 12 deltagere på holdet. Deltagerne mødes på onsdage med start den 25. august om formiddagen i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek.

Der startes hver gang med en times fællessang, snak og samvær. Efter en lille pause venter en fysisk overraskelse og der sluttes af med en kop kaffe og sandwich, bolle eller lign. i et hyggeligt miljø.

Indlæser debat...