Spotlight: Cobra-kunst i Fredericia

Museum Jorn bidrager til Alechinsky-udstilling som vises i Fredericia og Faaborg

13. februar 2020, 17.23

SPOTLIGHT Går turen til Fredericia her i løbet af februar, er der mulighed for at se en udstilling med værker af den internationale Cobra-kunstner Pierre Alechinsky.

Det er Frederica Kunstforening, der sammen med Museum Jorn og Kunstforeningen for Faaborg og omegn står bag udstillingen »Vulkanologi og andre lyriske abstraktioner«.

På udstillingen kan man se et udvalg af Pierre Alechinskys malerier samt grafiske arbejder fra Museum Jorns samling.

Pierre Alechinsky sluttede sig i 1949 til Cobra-bevægelsen sammen med Asger Jorn, Christian Dotremont og Karel Appel.

Netop Asger Jorn og Pierre Alechinsky havde et mangeårigt, frugtbart kunstnerisk samarbejde. Efter Jorns død i 1973 donerede Alechinsky en række betydningsfulde værker af anerkendte europæiske kunstnere til kunstmuseet i Silkeborg.

Fra Alechinskys egen produktion har Museum Jorn i dag omkring 400 værker - blandt andet det store relief »Penslens tanker«, som kan ses i museets indre gård.

Pierre Alechinskys har udstillet på de mest anerkendte udstillingssteder i verden som Guggenheim-museet og Museum of Modern Art i New York, på Stedelijk Museum i Amsterdam og Centre Pompidou i Paris. Udstillingen i Fredericia kan ses til 2. marts og derefter flytter den til Fyn, hvor Faaborg Museum viser den fra 28. marts til 2. juni.