35-årig kvinde dræbt i togulykke

Bilist er omkommet ved sammenstød med tog i jernbaneoverskæringen i Lysbro

29. juni 2021, 11.46

Foto: Peter Erfurt

LYSBRO Den 35-årige kvindelige bilist, der tirsdag formiddag blev ramt af toget i jernbaneoverskæringen ved Funderholmevej i Lysbro, er omkommet.

Det oplyser lokalpolitiet i Silkeborg.

- Der er en person, der er afgået ved døden, og vi ved, hvem personen er, siger politikommissær Bent Riber Nielsen.

Ulykken skete klokken 09.05, da et Arrivatog passerede overskæringen samtidig med at bilen kørte ud foran toget. Der er ikke bomme ved overskæringen, men lys- og lydsignaler.

Da bilen blev ramt blev den slynget væk. Vidner på stedet vurderer, at bilen er blevet kastet op mod 50 meter i retning mod Silkeborg.

Bilen er ikke let tilgængelig, fordi den er havnet nede ad en skråning og i noget buskads. Bilen skal nu på en eller anden måde bjærges med et kran og køres bort fra ulykkesstedet.

Kort efter ulykken blev der sendt et større antal redningskøretøjer til ulykkesstedet, hvortil der også blev sendt en lægehelikopter.

Togdriften blev øjeblikkeligt stoppet og der blev sat togbusser ind fra Silkeborg Station.

Vidner har set ulykken

Politiet skal nu efterforske omstændighederne bag ulykken. En bilinspektør skal undersøge bilen og politiet skal foretage forskellige undersøgelser.

- Vi har vidner, der har set ulykken ske og det er vigtigt, når vi skal klarlægge omstændighederne.

- Der er tale om en meget tragisk ulykke, som desværre rammer flere hårdt, blandt andet togføreren, siger Bent Riber Nielsen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der var syv passagerer på toget. Passagererne og togføreren kom ikke fysisk til skade. Politiet meddelte lidt efter klokken 13 tirsdag, at kvindens pårørende var blevet underrettet.

Indlæser debat...