Skal dit lokalområde vinde 40.000 kroner?

Silkeborg Kommune vil markere »årets lokalområde« med nystiftet pris

Udgivet:15. august 2016, 14.29

Læsetid:1 minut

Foto: Jens Anker Tvedebrink

Kenneth Husum
Journalist| husum@midtjyllandsavis.dk

Silkeborg Lokalt sammenhold og fællesskab. Det er et par af kriterierne for at komme i betragtning til en ny pris, som Silkeborg Kommune vil uddele for første gang til november

Økonomi- og erhvervsudvalget har netop godkendt, at der bliver oprettet en »Pris til årets lokalområde i Silkeborg Kommune«.

- Vi vil gerne give et skulderklap til dem, der er med til at skabe liv i vores lokalområder, siger borgmester Steen Vindum (V).

Prisen bliver en af de større med en pengepræmie på 40.000 kr.

Det er lokalområder i form af en landsby, en bydel eller en hel by, der kan komme i betragtning til prisen.

Der skal have været gjort en ekstraordinær indsats for at styrke livet i lokalområdet i løbet af det seneste år, så man på den måde har gjort lokalområdet til et attraktivt sted at bo. Det er med til at støtte op om kommunens mål om at få flere til at bosætte sig i kommunen.

Selvom det er et område, der kan komme på tale, så skal der være nogen til at tage mod pengene. Det kan eksempelvis være en almennyttig forening eller organisation, der vil bruge prisen, så den bliver til offentlig almen gavn i området.

En dommerkomité bestående af borgmester Steen Vindum (V), 1. viceborgmester Frank Borch-Olsen (K)og 2. viceborgmester Søren Kristensen (S) vil vurdere forslagene og finde en vinder. Prisen bliver uddelt første gang 5. november i forbindelse med den årlige nærdemokratikonference for kommunens lokalråd.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere