Ny ledende terapeut på Hammel Neurocenter

54-årige Helle Dybkjær kender huset godt i forvejen - hun har arbejdet som ledende ergoterapeut siden 2006

3. juli 2019, 14.19

- Hammel Neurocenter skal fortsat være et fyrtårn, som præger den nationale og internationale udvikling inden for neurorehabilitering, siger centrets nye ledende terapeut, Helle Dybkjær. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

HAMMEL

Helle Dybkjær bliver ny ledende terapeut på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

1. august sætter hun sig i chefstolen og bliver en del af centerledelsen sammen med ledende overlæge Merete Stubkjær og oversygeplejerske Bente Dam.

Den 54-årige Helle Dybkjær må siges at kende huset godt i forvejen. Hun blev ansat i 2006 og har i en årrække været ledende ergoterapeut og afsnitsleder på Neurocentrets sengeafsnit 11, hvor patienter primært med kognitive hjerneskader er indlagt.

I den senere tid har hun ligeledes været konstitueret i nogle af de lederfunktioner, hun nu overtager fuldt ud.

- Et fyrtårn

Hammel Neurocenter er et utroligt spændende sted at arbejde, mener den nye ledende terapeut.

- Vi bliver ved med at være specialisterne indenfor området, og i kraft af det har vi et helt særligt kendskab til den nyeste, opdaterede viden på området, siger Helle Dybkjær.

- Hammel Neurocenter skal fortsat være et fyrtårn, som præger den nationale og internationale udvikling inden for neurorehabilitering, siger hun og lægger i den forbindelse vægt på at styrke og udvikle samarbejdet om patienterne på tværs af faggrænserne.

- Det er en vej, vi allerede går, og det - blandt mange andre spændende udviklingsspor - glæder jeg mig til at være med til at understøtte, siger hun.

Neurocentret har gennem årene markeret sig med forskning på et bredt felt indenfor neurohabilitering og har stået i spidsen for en række nye tiltag, som kan gøre livet lettere for hjerneskadede. Det er eksempelvis initiativet omkring »unge-mentorer«, der skal styrke indsatsen overfor unge med hjerneskade ude i deres hjemkommune.

Neurocentret leverer forskning både på lægesiden - i samarbejde med Universitetsklinikken i Aarhus - men også på sygeplejesiden, neuropsykolog- og på terapeutsiden, fremhæver Helle Dybkjær.

- Jeg tror, at vi fortsat har 19 forskellige faggrupper her. Selvfølgelig laver ikke alle sammen forskning, men der foregår en bred forsknings- og udviklingsindsats, fremhæver hun.

555 medarbejdere

Hammel Neurocenter leverer højtspecialeret neurorehabilitering til patienter fra hele Vestdanmark. Centret har 118 sengepladser fordelt på regionshospitalerne i Hammel, Skive og Lemvig. Der er 555 ansatte og centret er Danmarks største arbejdsplads for fysioterapeuter og ergoterapeuter med omkring 70 medarbejdere i hver af de to faggruppe.

Fagligt velfunderet

Hammel Neurocenter er en del af Hospitalsenhed Midt, og sygeplejefaglig direktør, Mette Fjord Nielsen, har sammen med ansættelsesudvalget lagt særlig vægt på flotte ledelsesresultater, da valget faldt på Helle Dybkjær.

- Helle er fagligt velfunderet inden for neurorehabilitering, og samtidig har hun skabt flotte resultater som afsnitsleder. Derudover har Helle gennem flere år været vores udsendte leder i mange tværgående strategiske projekter og også lederrepræsentant ind i Region Midtjyllands øverste samarbejdsudvalg. Opgaver, som hun har løst flot hele vejen rundt, siger Mette Fjord Nielsen.

Helle Dybkjær bor i Risskov med sin samlever. De har tilsammen fem børn på 13, 14, 17, 21 og 24 år. Og de fire yngste bor stadig hjemme. sinn

- Hammel Neurocenter skal fortsat være et fyrtårn, som præger den nationale og internationale udvikling inden for neurorehabilitering, siger centrets nye ledende terapeut, Helle Dybkjær. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Neurocentret har 118 sengepladser fordelt på regionshospitalerne i Hammel, Skive og Lemvig. Der er 555 ansatte og centret er Danmarks største arbejdsplads for fysioterapeuter og ergoterapeuter.