Lad Ry få en Rema 1000 så hurtigt som muligt

4. august 2020, 14.06

BUTIKKER I anledning af Morten Abildgaard (MA) fra Udviklingsselskabet Abido’s indlæg i Midtjyllands Avis 30. juli »Ny dagligvarebutik i Ry Øst er kun realistisk på Brunhøjvej«, vil jeg tilslutte mig tankerne i hans indlæg, hvor MA ser en placering bag Superbrugsen på Parallelvej 5 for ikke realiserbar. Han ønsker en Rema 1000-butik placeret på Brunhøjvej 2. Projektet er klart, og dets afbildning tidligere i Avisen viser et o.k. projekt, som MA skriver vil kunne give en butiksåbning inden jul 2021. Det afvises af kommunen på gund af trafikforholdene, men har de glemt tunnellen til de bløde trafikanter under Skanderborgvej?

Har Ry-borgerne noget at sige i den forbindelse?

Jeg er - som mange Ry-borgere jeg tidligere mødte i Kvickly - selv begyndt at handle i det Netto, som ikke kan udvide på grund af Superbrugsen som den ene nabo og Trygs erhvervscenter som den anden. Men deres vareudvalg er ikke det største, så nogle varer må jeg købe udenbys, hvis jeg ikke bider i det sure æble og må i Kvickly.

Hvorfor skal Brugsforeningen Tryg igen have alle fordele ved placeringen af deres butikker, mens andre dagligvarebutikker lades i stikken i Trygs kamp for at begrænse konkurrence i Rys detailhandel og deres nærmest monopol på dagligvarehandlen i Ry. De synes at mene, at hvad der er til Trygs bedste også er til fordel for alle Ry-borgere. Den tanke har jeg selv købt indtil påsken, hvor det kom frem, at Brugsforeningen Tryg er pengemand bag dele af Ry Bytorv 2 - et byggeri som mange Ry-borgere har protesteret voldsomt imod. Kommunen har intet hensyn taget til borgerprotesterne og er ligeglad med mørklægningen af de smukke gamle Ry-huse på Strungesvej. Og den er Tryg med til at finansiere! Til fordel for Ry by hævdede formanden i et interview!

Har Tryg for stort overskud, kunne de jo bare sætte varepriserne ned (til fordel også for ikke-medlemmer) eller udbetale større dividende til medlemmerne. Er det ikke tankegangen bag brugsforeningsbevægelsen? Og ikke profitmaksimering, som var brugsforeningsbevægelsen et almindeligt kapitalistisk foretagende a la den grådige kapitalisme, der var årsagen til finanskrisen i 2008.

Lad Ry få en Rema 1000 så hurtigt som muligt. De har både gode varer og rimelige priser.

Det kan Ry-borgerne være tjent med.