
Pris til en stærk stemme på handicapområdet i Silkeborg
Ildsjælen Karen Marie Pedersen, der netop har modtaget årets handicappris i Silkeborg Kommune, var overrasket og beæret over at være årets prismodtager
Udgivet:17. december 2022, 08.30
Læsetid:2 minutter
Karen Marie Pedersen fik overrakt prisen torsdag eftermiddag. Med til prisoverrækkelsen var Mads Frandsen (V), formand for socialudvalget, og Peter Sørensen, formand for Handicaprådet.
6 måneder siden
PRISUDDELING: Silkeborg Kommunes årlige handicappris er netop blevet uddelt ved en reception på Silkeborg Rådhus til Karen Marie Pedersen.
Handicapprisen er blevet uddelt i ti år og gives til en aktør, som gør en særlig indsats og forskel for borgere med handicap i Silkeborg Kommune - for eksempel en virksomhed, en sportsklub eller forening, et initiativ, der skaber trivsel og fællesskab, eller en lokal ildsjæl.
Modtageren af prisen i år, Karen Marie Pedersen, har gennem mange år været en stærk stemme på handicapområdet i Silkeborg Kommune blandt andet gennem sin rolle som tidligere formand i Handicaprådet. Hun var med til at starte Danske Handicaporganisationer op i Silkeborg - en organisation, som er et fælles talerør for mange handicaporganisationer.
Karen Marie fortjener en kæmpe anerkendelse for sit ihærdige arbejde og dybe engagement i handicappedes forhold i Silkeborg Kommune.
Mads Frandsen, formand for Socialudvalget i Silkeborg Kommune
En årelang hjertesag
Karen Marie Pedersen modtager Handicapprisen for sit ihærdige arbejde og dybe engagement i handicappedes forhold i Silkeborg Kommune.
- Karen Marie har præget arbejdet i Handicaprådet meget gennem en længere årrække. Hun har haft fokus på ændringer, som på den lange bane har bidraget til at flytte området længere op på dagsordenen. Karen Marie fortjener en kæmpe anerkendelse for sit ihærdige arbejde og dybe engagement i handicappedes forhold i Silkeborg Kommune, siger Mads Frandsen, formand for Socialudvalget i Silkeborg Kommune.
- Det har altid været naturligt for mig at bidrage til at skabe forståelse for livsvilkårene og de særlige behov, som vi med handicap og vores pårørende har. Heldigvis oplever vi imødekommenhed fra mange sider, både i kommunen og i civilsamfundet, men indimellem er det også nødvendigt at forsvare vores rettigheder både til støtte i henhold til lovgivningen og som ligeværdige borgere, der bidrager til fællesskabet, når vi får mulighederne. Jeg er dybt beæret og overrasket over at modtage Silkeborg kommunes Handicappris, som jeg opfatter som en anerkendelse af ikke bare min indsats, men af det, vi i fællesskab gør for at fremme dialogen og styrke gensidig tillid og samarbejde, siger Karen Marie Pedersen.
Med Handicapprisen følger 5.000 kroner, som Karen Marie Pedersen har valgt at give til henholdsvis en besøgstjeneste for psykisk sårbare borgere, drevet af SIND Silkeborg, og et spisefællesskab for ensomme borgere med synshandicap, drevet af Dansk Blindesamfund.
Med prisen følger også en kunstgenstand leveret af Lysbro Kunst, som er et aktivitets- og samværstilbud for voksne med udviklingshæmning i Silkeborg Kommune. Jette Schmidt har fremstillet kunstgenstanden - dette år en lerskål - som er dekoreret med kendte motiver fra Silkeborg, blandt andet Hjejlen og Slusekiosken. Motiverne i skålen er ridsede i leret, så Karen Marie - trods sit synshandicap - har mulighed for at glæde sig over værket. kh