Landsformand fra Svejbæk glæder sig over Dannebrogs-året

Dannebrog fejrede 800 års jubilæum

30. december 2019, 11.30

Erik Fage-Pedersen kan konstatere, at Danmarks-Samfundet ud over egne aktiviteter også har været med til at inspirere andre til at tage tråden op og fejre 800-års jubilæet for Dannebrog.

JUBILÆUMS-FEST: Landsformand Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen, der bor i Svejbæk, kan nu med glæde konstatere, at Eventet Dannebrog 800 år nåede det planlagte mål.

- Da Danmarks-Samfundet i 2016 begyndte at planlægge aktiviteter i forbindelse med Dannebrogs 800 års-jubilæum på Valdemarsdag 2019, blev det besluttet, at de forskellige projekter skulle bredes ud over hele jubilæumsåret, og at hele landet skulle inddrages, selv om hovedfejringen skulle finde sted i København. Alt sammen med det formål at gøre befolkningen i hele landet opmærksom på Dannebrogs 800 års-fødselsdag og Dannebrogs skiftende betydning gennem tiderne for vores historie og identitet, siger landsformand Erik Fage-Pedersen.

- Her med udgangen af 2019, hvor Danmarks-Samfundet med succes har stået i spidsen for en lang række aktiviteter, må vi konstatere, at vi til fulde har opnået vores mål. Dækningen i både de trykte og de elektroniske medier har været langt over det forventede, selvfølgelig kulminerende i dagene op til Valdemarsdag den 15. juni, der ifølge legenden er Dannebrogs fødselsdag. Vi har med held gjort et stort arbejde ud af også at involvere ungdommen gennem digitale quizzer og konkurrencer. Også landsdækkende plakat- og essaykonkurrencer for studerende har tilskyndet ungdommen til at udtrykke deres opfattelse af Dannebrog, lyder det fra landsformanden. mtl